back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ρύζι πιλάφι

Διαβάστε επίσης

Αυτό το απλό ρύζι πιλάφι που θα σας πω, είναι ένα πιάτο «συνοδείας» αλλά και μόνο του στέκει περίφημα.

Ένα ρύζι μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα, αλλά και να φαγωθεί μόνο του με μια ωραία πράσινη σαλάτα και μια απλή ομελέτα. Το μυστικό στο πιλάφι είναι να είναι στεγνό και όχι λαπαδιασμένο, αυτό το πετυχαίνουμε καβουρντίζοντας λίγο το ρύζι με το λάδι στην αρχή, μέχρι να
πάρει το ρύζι καφέ χρώμα.

Στο συγκεκριμένο θα χρειαστούμε ένα πακέτο ρύζι για πιλάφι, λίγο λάδι και αλατοπίπερο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι το γυαλίζουμε για πέντε λεπτά να βγάλει το άρωμα του και να σκουρύνει λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, ένα ρύζι τρία νερό είναι η αναλογία, το αλατοπίπερο και αφού πάρει μια μικρή βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά ανακατεύουμε όλα τα υλικά και έπειτα αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί χωρίς να το ανακατέψουμε ξανά.

Το βάζω μέσα σε μια φόρμα για να βγει μετά ωραίο, είπαμε δεν είναι μόνο τι τρώμε, αλλά πως το τρώμε…

Σημείωση:

Φυσικά, χωρίς να προσθέσετε τίποτα έχετε ένα σκέτο πιλάφι, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πριν τελειώσει αρακά που θα τον έχετε βράσει ελαφρά, η καλαμπόκι, η κουκουνάρι, σταφίδες και επίσης να χρησιμοποιήσετε εκτός από το γνωστό ρύζι για πιλάφι και το μπασμάτι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα