back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ενισχύει τα εκδοτήρια και το ηλεκτρονικό εισιτήριο το υπ. Μεταφορών

Διαβάστε επίσης

Περισσότερες βάρδιες στα εκδοτήρια του Μετρό, συνδρομή της αστυνομίας στον έλεγχο των εισιτηρίων και πιστωτικές κάρτες που θα μπορούν να λειτουργούν και ως ηλεκτρονικό εισιτήριο δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, μετά από συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Ιωάννη Σκουμπούρη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Νίκο Αθανασόπουλο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός στους επικεφαλής του ΟΑΣΑ, ενισχύονται με περισσότερες βάρδιες εκδοτήρια σε σταθμούς του μετρό με υψηλή τουριστική κίνηση, όπως Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Θησείο και Σταθμός Λαρίσης. Παράλληλα, σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Αστυνομία θα συνδράμει στους ελέγχους εισιτηρίων, ενώ ήδη είναι εμφανής η παρουσία πάνοπλων αστυνομικών, γνωστοί ως «Μαύροι Πάνθηρες» σε κεντρικούς σταθμούς, με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες και τους τουρίστες.

Εισιτήρια και οι πιστωτικές κάρτες

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει επίσης δώσει οδηγίες στον ΟΑΣΑ με στόχο τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Σε αυτό το πλαίσιο, και σε συνεργασία με τις Τράπεζες, έως την άνοιξη του 2020 οι πιστωτικές κάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και ως ηλεκτρονικό εισιτήριο. Σε ό,τι αφορά τέλος τις οδικές συγκοινωνίες, επιστρέφουν στην ΟΣΥ 30 οδηγοί και υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν αποσπασμένοι σε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα που δεν εξελέγησαν, ενώ επιπλέον το υπουργείο ενεργοποιεί δευτεροβάθμιο υγειονομικό έλεγχο στην ΟΣΥ, καθώς διαπιστώθηκε ότι, την τρέχουσα περίοδο, μεγάλος αριθμός οδηγών βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα