back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Βρούτσης: Αναδρομικά το πλαφόν στις «χρυσές» συντάξεις

Διαβάστε επίσης

Τέλος μπαίνουν στα “χρυσές” συντάξεις, οι οποίες έφθαναν τις 10.000, 15.000 ακόμα και 24.000 ευρώ, με τις τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

“Έπρεπε να μπει επιτέλους πλαφόν για να μην υπάρχουν “χρυσές συντάξεις” τόνισε χαρακτηριστικά, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για τις τροπολογίες για τα εργασιακά και τις συντάξεις, που ήρθαν στη Βουλή στο παρά πέντε.
“Πρόκειται για τροπολογίες με επείγοντα χαρακτήρα αλλά για καλούς σκοπούς”, είπε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι κανείς δεν πρόκειται να δει αύξηση σε “χρυσή” σύνταξη βάσει της σχετικής τροπολογίας.

Ανέφερε μάλιστα ότι όσοι έλαβαν περισσότερα χρήματα θα τα επιστρέψουν με κράτηση 20% μηνιαίως. “Η ανταποδοτικότητα και η αναδιανεμητικότητα θα είναι τα κριτήρια για να οριστεί ένα πλαφόν”, δήλωσε ο κ. Βρούτσης, σημειώνοντας ότι είναι υπέρ του διαλόγου, της διασταύρωσης των ιδεών και των προτάσεων, αλλά είναι αναγκαίο καμιά φορά κάποια πράγματα να έρχονται με επείγοντα τρόπο.

Ο υπουργός τόνισε ακόμα ότι πάνω από όλα στόχος του υπουργείου είναι η μείωση της ανεργίας, ενώ ανέφερε ότι ανοίγει για πρώτη φορά το ηλεκτρονικό “φακέλωμα”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα