back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο…δικός μας Ότο Ρεχάγκελ έκλεισε τα 81

Διαβάστε επίσης

Ο δικός μας Ότο Ρεχάγκελ κλείνει σήμερα τα 81 του χρόνια. Ο αρχιτέκτονας της τεράστιας επιτυχίας της Εθνικής το 2004 γιορτάζει και εμείς δεν τον ξεχνάμε ποτέ.

Ο δικός μας «Ρεχακλής», γεννημένος στις 9 Αυγούστου του 1938, κλείνει τα 81 του χρόνια, και εμείς θυμόμαστε τα κατορθώματα του με την Εθνική και το αποκορύφωμα της κατάκτησης του Euro 2004.


Ο «Όθωνας», ήρθε στη χώρα μας το 2001, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ελλάδας, και έκατσε εννέα συνολικά χρόνια, μετρώντας 106 αγώνες. Κατέχει το ρεκόρ του μακροβιότερου προπονητής στην ιστορία της ποδοσφαιρικής Ελλάδας και έγραψε το όνομα του με «χρυσά γράμματα» κερδίζοντας το Euro το 2004, μία επιτυχία που κανείς δε γνωρίζει αν θα κατακτήσει ποτέ ξανά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.


Πολλοί δεν πίστευαν σε αυτόν στην αρχή. Ο Ρεχάγκελ όμως δεν έδινε σημασία και με την γερμανική πειθαρχία αλλά και νοοτροπία…έχτισε ένα συμπαγές σύνολο, το οποίο πήγε στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004 ως το απόλυτο αουτσάιντερ, και κόντρα σε κάθε λογική κατέκτησε το Euro, ταπεινώνοντας την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο μέσα στο σπίτι της.

Από εκείνη τη στιγμή έπαψε να είναι ο Γερμανός προπονητής και έγινε ο Ρεχακλής, ο Όθωνας και λατρεύτηκε από όλους τους Έλληνες. Μετά το Euro 2004 η Ελλάδα με αυτόν στο τιμόνι της, είχε άλλη μια παρουσία σε τελική φάση Ευρωπαϊκής διοργάνωσης το 2008, και έφτασε στην πρώτη της νίκη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Από το 2012 και μετά δε βρίσκεται στους πάγκους.


Στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχαστεί και κάθε χρόνο, όταν διανύουμε τις μέρες της μεγάλης επιτυχίας της Πορτογαλίας, τον θυμόμαστε και μάλιστα με νοσταλγία, εάν αναλογιστούμε την πτωτική πορεία της Εθνικής τα τελευταία χρόνια. Και εκείνος όμως έχει την Ελλάδα μέσα στην καρδιά του και πάντα μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τη χώρα μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΡΕΧΑΚΛΗ. ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ!!!

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα