Search

Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι

203

Φαγητό που μοσχομυρίζει, φαγητό της Κυριακής…Πάμε να το φτιάξουμε …

Θα χρειαστούμε μοσχάρι κομμένο σε μερίδες, πέντε έξι ντομάτες στον τρίφτη και ένα κουτάλι της σούπας πελτέ, ένα πολύ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λάδι, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, κανέλα ξυλάκι και τριμμένη, μπαχάρι τριμμένο και δυο τρεις κόκκους, 10 πιπέρια ολόκληρα και λίγο τριμμένο, γαρίφαλο τριμμένο και μερικά ολόκληρα, μοσχοκάρυδο, κάνα δυο δαφνόφυλλα και λίγο αλάτι.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κομμάτια του μοσχαριού, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι, σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ξεκολλάει από μόνο του για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα και το σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα, τον πελτέ που διαλύουμε ζεστό νερό και κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε τόσο νερό, όσο να σκεπάσουμε τα κομμάτια του κρέατος με την σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας, θα χρειαστεί περίπου μιάμιση ώρα, αν το κάνετε στην χύτρα, σε μισή ώρα θα είναι έτοιμο.

Το φαγητό αυτό συνδυάζεται με πολλά, μακαρόνια, πουρέ, πατάτες ψητές ή τηγανιτές, ψητά λαχανικά και τόσα άλλα, εμείς όμως σήμερα θα το συνοδεύσουμε με πράσινες ταλιατέλες.

Τις ποσότητες τις καθορίζετε εσείς ανάλογα με τα άτομα που είστε στο σπιτικό σας, εδώ σε αυτή την συνταγή έχουμε ενάμιση κιλό μοσχαράκι και για το πιλάφι ένα πακέτο ρύζι.

Απολαύστε το με ένα κόκκινο κρασί και μια πλούσια σαλάτα.

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *