back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΑΔΕ: Oι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις «τσίμπησαν» χιλιάδες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους

Διαβάστε επίσης

Σε ηλεκτρονική διασταύρωση φορολογικών δεδομένων που τηρεί στο αρχείο της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με τις συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών πελατών που δηλώνουν, κάθε χρόνο, στην Εφορία χιλιάδες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι με το Ε1 και τις συγκεντρωτικές ΦΠΑ προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Στόχος να εντοπιστούν τυχόν αποκλίσεις από τα πραγματικές φορολογικές συναλλαγές που διενήργησαν η ακόμη και αποφυγή καταχώρησης και δήλωσής τους, γεγονός που οδηγεί σε απόκρυψη φορολογητέας ύλης. Η αρχή, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής, έγινε για το φορολογικό έτος 2014 και τα πρώτα αποτελέσματα των διασταυρώσεων έφεραν στο φως αρκετές περιπτώσεις επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων που εμφάνισαν στην εφορία πολύ χαμηλότερα καθαρά εισοδήματα από όσα αποκόμισαν το συγκεκριμένο έτος.

Οι περιπτώσεις αυτές εστάλησαν για περαιτέρω έλεγχο σε ελεγκτικά κλιμάκια των εφοριών ,ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και ανάλογες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων για τα έτη 2015 και εντεύθεν.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα