back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φοροδιαφυγή με σούπερ λογισμικό από τζελατερία στην Κρήτη

Διαβάστε επίσης

Ενα ειδικό λογισμικό το οποίο είχε ενσωματωθεί στην ταμειακή μηχανή μιας τζελατερίας στην Χερσόνησο Κρήτης διέγραφε για την εφορία στο τέλος της ημέρας το 80% των αποδείξεων που είχαν εκδοθεί προς πελάτες και εμφάνιζε μόλις το 20%, αποκρύπτοντας έτσι εκατοντάδες πωλήσεις παγωτών αλλά και ανάλογες εισπράξεις .

Το λογισμικό αυτό εντόπισαν μετά από τρεις ώρες ελέγχου στην ταμειακή μηχανή του καταστήματος ελεγκτές -εφοριακοί οι οποίοι διενεργούσαν φορολογικό έλεγχο.Οπως διαπιστώθηκε, μετά από ενδελεχή έλεγχο και αποκρυπτογράφηση των πραγματικών συναλλαγών το κατάστημα δεν είχε εκδώσει το τελευταίο 15μερο πάνω από 3.000 αποδείξεις . Σε βάρος του καταστηματάρχη επιβλήθηκε λουκέτο 48 ωρών, ενώ θα ελεγχθεί φορολογικά και για προηγούμενα χρόνια.

Όμως δεν είναι η μόνη περίπτωση μη φορολογικής συμμόρφωσης. Τις τελευταίες ημέρες στη Σαντορίνη επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για 48 ώρες αλλά και χρηματικά πρόστιμα σε ένα πριβέ κλαμπ για μη έκδοση αποδείξεων αξίας 16.000 ευρώ,σε ένα τουριστικό γραφείο για μη έκδοση αποδείξεων για εισιτήρια αξίας 3.840 ευρώ και σε ένα κοσμηματοπωλείο για πωλήσεις κοσμημάτων και κεραμικών χωρίς έκδοση αποδείξεων αξίας χιλιάδων ευρώ . Εκτός της Σαντορίνης στην Πάρο για ανάλογες φορολογικές παραβάσεις μπήκε λουκέτο για 48 ώρες σε γνωστό εστιατόριο Γάλλου σεφ.

Αφαίρεση άδειας λειτουργίας σε όσους καταστηματάρχες βιαιοπραγούν κατά εφοριακών

Το ενδεχόμενο να αφαιρείται ακόμη και η άδεια λειτουργίας ενός καταστήματος εφόσον ο καταστηματάρχης βιαιοπραγεί σε βάρος εφοριακών κατά τη διάρκεια φορολογικού ελέγχου η αρνείται με οποιοδήποτε τρόπο τον φορολογικό έλεγχο αναμένεται να προτείνει για νομοθέτηση η ΑΑΔΕ στο υπουργείο Οικονομικών .Στόχος να εκλείψουν φαινόμενα βιαιοπραγιών και χειροδικίας σε βάρος ελεγκτών-εφοριακών που έχουν εκδηλωθεί κατά καιρούς από ορισμένους δύστροπους καταστηματάρχες,με πρόσφατο αυτό στον Πλατανιά του Νομού Μαγνησίας .Στην περίπτωση αυτή καταστηματάρχης πιτσαρίας τραυμάτισε στο χέρι ελεγκτή -εφοριακό κατά τη διάρκεια ελέγχου,με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο του Βόλου.Εκτός της αφαίρεσης άδειας λειτουργίας ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γ.Πιτσιλής,ο οποίος επισκέφτηκε τον εφοριακό στο νοσοκομείο ,δήλωσε ότι θα εισηγηθεί να επιβάλλονται ,σε ανάλογες περιπτώσεις προπηλακισμών ελεγκτών-εφοριακών, αυστηρότατες ποινές αλλά και υψηλά διοικητικά πρόστιμα τα οποία μεταφράζονται,εκτός της αφαίρεσης άδειας λειτουργίας του καταστήματος και σε “λουκέτο” ενός έτους.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα