back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαρτίνς: «Πρέπει να βελτιώσουμε την επιθετική μας λειτουργία»

Διαβάστε επίσης

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Πέδρο Μαρτίνς ενόψει της ρεβάνς του Ολυμπιακού κόντρα στη Μπασακσεχίρ στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού υποστήριξε πως δεν έχει κριθεί ακόμα η πρόκριση και πως η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί στο κομμάτι της επίθεσης. Οι παίκτες του πρέπει να είναι σοβαροί ενώ όπως είπε άπαντες είναι στη διάθεση του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Το νικηφόρο αποτέλεσμα στην Πόλη και το γεγονός ότι αγωνίζεστε εντός έδρας, κάνει την ομάδα σας φαβορί για την πρόκριση;

«Όχι, σημαίνει απλώς ότι προηγούμαστε στα πρώτα 90 λεπτά της διαδικασίας της πρόκρισης. Μένουν ακόμα 90 λεπτά. Αν έχουμε μία έξτρα δύναμη είναι η συμπαράσταση του κόσμου μας. Το παιχνίδι δεν έχει κριθεί, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τον αντίπαλό μας, γιατί είναι ποιοτικός αντίπαλος. Για αυτό προετοιμάσαμε το παιχνίδι μας με τον ίδιο τρόπο που προετοιμάζουμε όλα τα ματς. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, γιατί τίποτα δεν έχει κριθεί. Δεν πρέπει να παραχωρήσουμε ευκολίες στον αντίπαλό μας και θα πρέπει να παίξουμε τα 90 λεπτά με όλη μας τη σοβαρότητα».

Πόσο διαφορετικός θα πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός τακτικά και σε σύγκριση με το πρώτο ημίχρονο που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε κάποια προβλήματα;

«Όσον αφορά στα προβλήματα να είστε σίγουρος ότι θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα γιατί έχουμε έναν αντίπαλο με ποιοτικούς παίκτες και θα δυσκολευτούμε. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι η επιθετική μας λειτουργία. Σε ό,τι έχει να κάνει με την τακτική, αμυντικά κάναμε ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου, αν εξαιρεθούν κάποια ατομικά λάθη που έγιναν σε αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα θα πρέπει να βελτιωθεί η ποιότητα της επίθεσής μας. Θα είναι τελείως διαφορετικό ματς από το πρώτο. Αν δεν μας δημιουργήσει τα ίδια προβλήματα ο αντίπαλος, θα μας δημιουργήσει άλλα. Θα πρέπει να δουλέψουμε τακτικά σε πολύ υψηλό επίπεδο, να μειώσουμε τα ατομικά λάθη και να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι».

Μετά τα πρώτα τρία επίσημα ματς έχετε σκοράρει πέντε φορές και δεν έχετε δεχτεί κανένα γκολ. Τι γεύση σάς αφήνει και αν αυτό θα αποτελέσει τον κεντρικό άξονα στο παιχνίδι σας.

«Η νίκη είναι αυτή που με ικανοποιεί. Από εκεί και πέρα θέλουμε να κερδίζουμε, να παίζουμε με ποιότητα και επίσης το ικανοποιητικό είναι ότι σε σχέση με την έναρξη της περσινής χρονιάς, έχουμε δείξει δείγματα στην επίθεση και στην οργάνωση του παιχνιδιού μας. Αυτό που επιδιώκουμε είναι η νίκη, να παίζουμε καλά και με ποιότητα. Αυτό που θέλουμε είναι το παιχνίδι μας να έχει την φιλοσοφία και την προσωπικότητα της ομάδας μας. Ο στόχος μας πάντοτε είναι η νίκη…»

Υπάρχει κάτι νεότερο για τον Ποντένσε; Τι διαφορετικό περιμένετε από την Μπασάκσεχιρ σε σχέση με το πρώτο ματς;

«Αύριο περιμένουμε μία δυνατή Μπασάκσεχιρ. Τα παιχνίδια θα είναι διαφορετικά. Έχει όμως πολύ ποιοτικούς παίκτες που είναι συνηθισμένοι να παίζουν σε εχθρικές ατμόσφαιρες. Αύριο θα παιχτεί το δεύτερο μέρος. Περιμένουμε έναν δυνατό αντίπαλο και περιμένουμε και από τον εαυτό μας να είμαστε πιο δυνατοί. Δεν έχει κριθεί τίποτα. Δεν πιστεύω θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη η ευκαιρία η Μπασάκσεχιρ και θα μας δυσκολέψει. Ο Ποντένσε έχει προπονηθεί επιφυλακτικά και αύριο θα παίξει κανονικά. Για να τελειώσω την απάντησή μου για την Μπασάκσεχιρ, όλοι είδαμε το φιλικό με την ΑΕΚ, είδαμε ότι είναι δυνατή ομάδα και παρότι έχει τιμωρημένους παίκτες, όλοι γνωρίζουμε ότι έχει πολύ δυνατούς παίκτες και υπάρχουν και κάποια στοιχεία που δεν γνωρίζουμε, όπως το πώς θα αντικατασταθούν οι παίκτες που θα λείψουν».

Σε σχέση με τον αγώνα στην Πόλη, περιμένετε τους Τούρκους καλύτερους ως προς το σύνολο ή κυρίως οι μονάδες της θα της δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο;

«Είμαστε στην αρχή της σεζόν και είναι λογικό από βδομάδα σε βδομάδα όλες οι ομάδες να εμφανίζονται βελτιωμένες. Ξέρουμε πολύ καλά που είναι συνηθισμένοι να παίζει εκτός έδρας σε δυνατές ατμόσφαιρες. Είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσει. Θα είναι πολύ πιο συμπαγής ως σύνολο, πιο σίγουρη στις μεταβιβάσεις της και γενικότερα μία ομάδα κόντρα στην οποία δεν θα πρέπει να κάνουμε λάθη, γιατί θα τα εκμεταλλευτούν».

Υπάρχουν κάποιοι άλλοι τραυματίες;

«Όχι, είναι όλοι διαθέσιμοι».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα