back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Π. Μπεχράκης για αντικαπνιστικό νόμο: Αποπομπή των παραβατών υπουργών

Διαβάστε επίσης

Την επέκταση του αντικαπνιστικού νόμου σε πλατείες, παιδικές χάρες και γενικά σε δημόσιους χώρους όπου συναθροίζονται παιδιά θα προβλέπει υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα από το υπουργείο Υγείας.

Αυτό ανακοίνωσε ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου για την εφαρμο΄γη του αντικαπνιστικού νομου σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί η πρότασή του περί αποπομπής των υπουργών που παραβαίνουν τον αντικαπνιστικό νόμο.

Ο κ. Μπεχράκης δηλώνει πάντως αισιόδοξος για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Όπως τονίζει οι συνθήκες έχουν ωριμάσει σημειώνοντας πως όταν ένας νεοεκλεγείς και με μεγάλη πλειοψηφία πρωθυπουργός δίνει σαφή προτεραιότητς στο θέμα και εκφράζει ισχυρή βούληση για την καθολική εφαρμογή του νόμου, δεν υπάρχει περίπτωση να βγει νικημένος.

Άλλωστε και οι πολίτες, αναφέρει ο κ. Μπεχράκης, από μόνοι τους δεν καπνίζουν σε μέρη όπου απαγορεύεται το κάπνισμα, όπως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα πλοία, τις τράπεζες…

Ωστόσο, προσθέτει, οι ανώτατοι και ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί συνέχιζαν και συνεχίζουν να καπνίζουν μέσα στις κρατικές υπηρεσίες και σε χώρους κυβερνητικού ελέγχου, ενώ προτείνει να παύεται από τη θέση του όποιος υπουργός γίνεται παραβάτης του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναφερόμενος στους αμέσως επόμενους στόχους, δήλωσε ότι θα υπάρξει υπουργική απόφαση με απέκταση του νόμου της απαγόρευσης του καπνίσματος και στους ανοικτούς χώρους όπου βρίσκονται παιδιά, όπως παιδικές χαρές, πλατείες, υπαίθριοι χώροι άθλησης και χώροι όπου γίνονται παιδικές εκδηλώσεις, καθώς όπως σημειώνει «δεν γίνεται τα παιδιά να βλέπουν τους γονείς ή τους συγγενείς τους να καπνίζουν και μάλιστα να πετούν κάτω τη γόπα».

Ο κ. Μπεχράκης ξεκαθαρίζει πάντως ότι το ζήτημα δεν είναι να φτιάξουμε έναν πολύ καλό νόμο αλλά να τον εφαρμόσουμε.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα