back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε εξέλιξη φωτιά στον Υμηττό – Εκκενώθηκαν κατοικίες

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό, η οποία ξέσπασε στις 03:18 σε κατοικημένη περιοχή στην Παιανία κι έχει φθάσει ως τις κεραίες. Οι αρχές εκκένωσαν κατοικίες στην Παιανία, ενώ ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις που επιχειρούν. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο σε συντονιστικό ρόλο, καθώς και δύο ελικόπτερα του στρατού. Συνδράμουν επίσης δύο μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και δύο της περιφέρειας, καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως είπε στον Αθήνα 9.84 ο Δήμαρχος Παιανίας Σπύρος Στάμου, ένα σπίτι κάηκε ολοσχερώς κι ένα άλλο υπέστη ζημιές, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουν έως τώρα. Λόγω της γρήγορης απομάκρυνσης των κατοίκων δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός και αυτή την ώρα δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή άμεσα, καθώς η πυρκαγιά έχει ανέβει στο βουνό.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή. Λίγο πριν από τις  8 το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε Κατεχάκη και Αττική οδό.

Στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και παράλληλα στο μέτωπο της φωτιάς έχει μεταβεί ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε γενική επιφυλακή τέθηκε το πυροσβεστικό σώμα στην Αττική, και σε μερική επιφυλακή όλη την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ενώ συνολικά το 24ωρο από τις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου έως χθες είχαν εκδηλωθεί 63 πυρκαγιές σε όλη την χώρα, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Φωτο Αρχείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα