back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

2819 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 162 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊου μετρά συνολικά η χώρα μας, με την μέχρι σήμερα πορεία της πανδημίας ωστόσο, να επιτρέπει συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς το τελευταίο 24ωρο, έχουν καταγραφεί εννέα νέα κρούσματα και 2 θάνατοι. Σταδιακή μείωση καταγράφεται και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπου σήμερα νοσηλεύονται 23 ασθενείς covid-19

Στην αυριανή απογευματινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, εκτός από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, θα μετέχει και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί διεξοδικά στους όρους επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Μαίου.

Με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 38 βαθμούς Κελσίου, οι οργανωμένες παραλίες της χώρας υποδέχτηκαν σήμερα τους λουόμενους. Τις ευχαριστίες του στον κόσμο για την πειθαρχία που επιδεικνύει στην τήρηση των μέτρων προστασίας εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό, Νίκο Παπαθανάση επισκέφθηκε πολλές παραλίες της Αττικής. Ο κ Γεωργιάδης εστίασε στο γεγονός ότι ο διεθνής τύπος ανέδειξε με πολύ θετικά σχόλια τις σημερινές εικόνες από τις ελληνικές παραλίες και εμφανίστηκε βέβαιος ότι όλοι μαζί θα κερδίσουμε και το επόμενο στοίχημα για το άνοιγμα της οικονομίας και της κανονικής μας ζωής.

Από αύριο με παρουσία πιστών θα γίνονται οι θείες λειτουργίες στις Εκκλησίες, με την τήρηση ωστόσο όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου επαναλειτουργούν εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά, διαιτολογικά γραφεία, και κέντρα περιποίησης σώματος, υπηρεσίες στολισμού, σχολές εκπαίδευσης κατοικίδιων ζώων, βοτανικοί και ζωολογικοί κήποι, ενώ επαναλειτουργούν και οι γραμματείες των δικαστηρίων.

Την ίδια μέρα ελευθερώνονται και οι μετακινήσεις εκτός νομού. Το Υπουργείο Μεταφορών υπενθυμίζει ότι για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις μετακινήσεις με υπεραστικά , τουριστικά και ιδιωτικής χρήσης λεωφορεία, επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%, ενώ υποχρεωτική είναι η χρήση της μάσκας από όλους τους επιβάτες. Τα μέτρα προφύλαξης θα επανεξεταστούν στις 31 Μαΐου.

«Ευσεβείς πόθους της αντιπολίτευσης» χαρακτηρίζει το Υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύματα περί σχεδίου μείωσης των μισθών στο Δημόσιο και ξεκαθαρίζει ότι ” η κυβέρνηση ουδέποτε σχεδίασε, ούτε σχεδιάζει μειώσεις μισθών στο Δημόσιο». Νωρίτερα αναφορά στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα έκανε και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος καταλόγισε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, σχέδιο εσωτερικής υποτίμησης βγαλμένο απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του ΔΝΤ.

«Οι εφημερίδες αντιμετωπίζουν κρίση και η ανεργία των δημοσιογράφων διευρύνεται. Προτείνουμε έκτακτα μέτρα για την επιβίωσή τους. Η στήριξή τους είναι και θέμα δημοκρατίας. Επισημαίνουμε την ανάγκη μεγάλων αλλαγών με πρωτοβουλία τους για να ξανακερδίσουν το αναγνωστικό κοινό» δήλωσε μεταξύ η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως το τέλος Ιουνίου, θα προτείνει ο Ισπανός Πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, από το κοινοβούλιο της χώρας του. «Ο δρόμος που παίρνουμε είναι ο μοναδικός δυνατός» τόνισε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα και επανέλαβε ότι «χωρίς τους περιορισμούς, ο ιός θα μπορούσε να προσβάλει 30 από τα 47 εκατομμύρια των Ισπανών και να σκοτώσει 300.000 ανθρώπους στη χώρα» Θυμίζουμε ότι η Ισπανία μετρά περισσότερους από 27.500 θανάτους, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 230.000

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα