back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Οι οργανωμένες παραλίες κέρδισαν σήμερα το στοίχημα της λειτουργίας με απόλυτο σεβασμό στα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης και απέσπασαν τα εύσημα των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, που αφιέρωσαν στη χώρα μας σειρά θετικών ρεπορτάζ, κάνοντας εκτενείς αναφορές στις πολύ καλές επιδόσεις της χώρας μας στον έλεγχο της πανδημίας.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται τώρα στις εκκλησίες, καθώς από αύριο τα ιερά μυστήρια θα τελούνται παρουσία πιστών.

Το επόμενο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί ακολουθεί τη Δευτέρα, 18 του μήνα, καθώς απελευθερώνονται οι μετακινήσεις σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και από και προς την Κρήτη, ενώ ρολά ανεβάζουν πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα και το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.

Αντίστροφη μέτρηση και για το άνοιγμα της εστίασης, που αναμένεται στις 25 Μαΐου. Τους όρους και τις προϋποθέσεις θα αναλύσει διεξοδικά, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, κατά τη διάρκεια της αυριανής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Ευσεβείς πόθους της αντιπολίτευσης» χαρακτηρίζει το Υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύματα περί σχεδίου μείωσης των μισθών στο Δημόσιο και ξεκαθαρίζει ότι ” η κυβέρνηση ουδέποτε σχεδίασε, ούτε σχεδιάζει μειώσεις μισθών στο Δημόσιο». Νωρίτερα αναφορά στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα έκανε και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος καταλόγισε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, σχέδιο εσωτερικής υποτίμησης βγαλμένο απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του ΔΝΤ.

Υπέρ του ανοίγματος των συνόρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται ο Πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, σημειώνοντας ότι ο κορωνοϊος δεν πρέπει να μας κάνει να συνηθίσουμε στην απομόνωση. Ο κ Βαν ντερ Μπέλεν ενθαρρύνει τους Αυστριακούς να στηρίξουν τον εγχώριο τουρισμό, επισημαίνει ωστόσο ότι χώρες όπως η Ελλάδα και η Κροατία έχουν εξαιρετικά χαμηλά αριθμό κρουσμάτων.

Στόχος επίθεσης με μαύρη μπογιά και τρικάκια έγινε το πολιτικό γραφεί του βουλευτή της ΝΔ, στην Α΄ Θεσσαλονίκης Στράτου Σιμόπουλου. Την επίθεση καταδίκασε απερίφραστα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες βάλλουν εναντίον της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας» .

Συλλαλητήριο κατά των μέτρων περιορισμού πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σταδιακή χαλάρωση της καραντίνας. Σε 19 συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές. Προσαγωγές και συλλήψεις και στην Ελβετία, όπου μικρές ομάδες διαδηλωτών, παρά την απαγόρευση συναθροίσεων πάνω από 5 άτομα, πραγματοποίησαν πορείες κατά της καραντίνας, στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα