back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εντολή υφυπ. Υγείας για τήρηση της σειράς προτεραιότητας στα νοσοκομεία

Διαβάστε επίσης

Παράπονα και καταγγελίες έχουν γίνει στο υπουργείο Υγείας για την μη τήρηση των προγραμματισμένων ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης με εγκύκλιό του, επιχειρεί να λύσει αυτό πρόβλημα προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς από εμβόλιμα μη επείγοντα ραντεβού που πολλές φορές έχουν ως απότελεσμα την πολύωρη αναμονή ή ακόμα και τη ματαίωση του ραντεβού.

Στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας των Νοσηλευτικών Μονάδων και Εποπτευόμενων Φορέων του Υπουργείου έχουν κατατεθεί αναφορές «για την μη τήρηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, της σειράς προτεραιότητας κατά την εκτέλεση των προγραμματισμένων ραντεβού σε δημόσιους φορείς υγείας, είτε αυτές λειτουργούν με το 1535 ή με τους πενταψήφιους αριθμούς κλήσης ή με το σύστημα eRDV της ΗΔΙΚΑ ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της δομής».

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης εφιστά την προσοχή για την ανάγκη πιστής τήρησης της σχετικής σειράς προτεραιότητας

και προειδοποιεί τις διοικήσεις όλων των δομών υγείας πως «τα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών θα πρέπει να τηρούνται και να εκτελούνται απαρέγκλιτα βάσει της σειράς προτεραιότητας, χωρίς να είναι δυνατή η οποιαδήποτε παρέμβαση και για οποιονδήποτε λόγο».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, εξαίρεση μπορούν να αποτελέσουν οι υγειονομικές εξετάσεις που πραγματοποιούν οι υποψήφιοι των στρατιωτικών σχολών και των σχολών σωμάτων ασφαλείας για τις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς επίσης και των υποψηφίων λοιπών προκηρύξεων των σωμάτων ασφαλείας.

Η εγκύκλιος εστάλη σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες, οι οποίες έχουν την ευθύνη να ενημερώσουν όλα τα δημόσια νοσοκομεία και οι μονάδες Π.Φ.Υ., αρμοδιότητας τους.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα