back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην κόψη του ξυραφιού η Creta Farm- Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις διοίκησης-τραπεζών-κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

Σε αδιέξοδο φαίνεται πως οδηγούνται διαπραγματεύσεις της διοίκησης της Creta Farm με τις τράπεζες και την κυβέρνηση καθώς τα αδέλφια Δομαζάκη δεν φαίνονται διατεθειμένα να συναινέσουν στην απαίτηση των τραπεζών να βάλουν ενέχυρο τις μετοχές τους -πέραν του 19% που έχουν ενεχυριάσει ήδη για δάνεια άνω των 100 εκατ. ευρώ-, προκειμένου να εγκριθεί ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους άνω των 4 εκατ. ευρώ προς την χειμαζόμενη αλλαντοβιομηχανία.

Η κρητική αλλαντοβιομηχανία παρά τη συμφωνία ανάμεσα στους βασικούς μετόχους και τις τράπεζες και την αποκατάσταση των γραμμών πίστωσης εξακολουθεί να κινείται στην κόψη του ξυραφιού και έχει άμεση ανάγκη την πρόσθετη χρηματοδότηση.

Η παραγωγική διαδικασία έχει σχεδόν σταματήσει, αφού αδυνατεί να προμηθευτεί τις απαραίτητες πρώτες ύλες ενώ εμφανείς είναι πλέον και οι ελλείψεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης , το αίτημα των τραπεζών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, κάτι που διαμήνυσε ήδη ο μεγαλομέτοχος της Creta Farms Μάνος Δομαζάκης και στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη κατά την συνάντηση που είχαν χθες το πρωί.

Ο Μάνος Δομαζάκης εμφανίζεται πρόθυμος να συζητήσει εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία διάσωσης της Creta Farms υπό την εποπτεία των τραπεζών. Και με την εταιρεία όρθια και όχι σκιά του εαυτού της, όταν έρθει η ώρα των διαπραγματεύσεων με τον υποψήφιο επενδυτή.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής έκανε λόγο για καθυστέρησης από την πλευρά των βασικών μετόχων της Creta Farms να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν βάση της συμφωνίας με τις τράπεζες. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης πως τα αδέλφια Δομαζάκη δεν έχουν δείξει την διάθεση να παράσχουν τις αναγκαίες εγγυήσεις προς τις τράπεζες, δηλαδή δεν έχουν βάλει ακόμη ενέχυρο τις μετοχές τους.

Για να προσθέσει πως «οι ιδιοκτήτες της Creta Farms θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να αποφασίσουν σοβαρά εάν θα παράσχουν τις αναγκαίες εγγυήσεις στις τράπεζες ώστε να έχουν το αναγκαίο κεφάλαιο για να μπορεί να είναι η επιχείρηση σε λειτουργία ή εάν θα αποφασίσουν ότι θέλουν να ρισκάρουν μόνοι τους».

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα