back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μελιτζάνες, κολοκυθάκια και άλλα, ογκραντέν

Διαβάστε επίσης

Φαγητά καλοκαιριού γεμάτα μυρωδιές και χρώματα…έτσι είναι και αυτό το φαγάκι που θα φτιάξουμε σήμερα.

Θα χρειαστούμε μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές, πατάτες, ρίγανη, αλατοπίπερο, λάδι, λίγη φέτα, λίγο μαλακό κίτρινο τυρί χωρίς λιπαρά, μισό κιλό γιαούρτι, δυο αυγά και τρεις τέσσερις κουταλιές καλαμποκάλευρο.

Άντε να το φτιάξουμε…

Πλένουμε τα λαχανικά μελιτζάνες, κολοκύθια, πιπεριές, πατάτες, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες, τα αλατίζουμε, τα αλείφουμε ελαφρά με λίγο λάδι και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Τα μεταφέρουμε τότε σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε πιπέρι, ρίγανη και τη φέτα θρυμματισμένη, σκορπίζοντάς τη σε όλη την επιφάνεια.

Σε μια λεκανίτσα τώρα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, αυγά, γιαούρτι, γάλα , το καλαμποκάλευρο, λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω στα λαχανικά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα…
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα, όταν κάνει μια ροδαλή κρούστα, είναι έτοιμο .

Περιμένουμε λίγο να κρυώσει για να κόβεται όμορφα και σερβίρουμε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα