back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Γκρεμίζονται” τα σχέδια Σαλβίνι για πρόωρες εκλογές στην Ιταλία;

Διαβάστε επίσης

O Ματέο Σαλβίνι υπέστη χθες (Τρίτη) την πρώτη ήττα στα σχέδιά του για πρόωρες εκλογές, καθώς οι γερουσιαστές δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο αίτημά του για άμεση ψήφο δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Γερουσίας στη Ρώμη.

Οι γερουσιαστές που διέκοψαν τις θερινές τους διακοπές για μία έκτακτη συνεδρίαση, άκουσαν τον αρχηγό της ακροδεξιάς Λέγκας να τους λέει: «Τι είναι πιο όμορφο, πιο δημοκρατικό και πιο έντιμο από το να δώσουμε την επιλογή και πάλι στους πολίτες»; Εκείνοι ωστόσο δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημά του για άμεση ψήφο δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Η Γερουσία ψήφισε να μην διεξαγάγει μια απευθείας ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας, αλλά εντούτοις, κερδίζοντας χρόνο, αποφάσισε να επιτρέψει στον Κόντε να απευθύνει ομιλία στις 20 Αυγούστου στην ιταλική άνω βουλή, πριν από την ψηφοφορία.

Ωστόσο ο Σαλβίνι, που βλέπει το κόμμα του να εξασφαλίζει ποσοστό 38% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, επιμένει να προσπαθεί να “κεφαλαιοποιήσει” τη δημοτικότητά του με άμεση ψήφο δυσπιστίας και στη συνέχεια πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο.

Αν τελικά τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος επιμείνουν στις ενστάσεις τους, ο Ρέντσι εμφανίζεται αποφασισμένος ακόμη και για δημιουργία δικού του κόμματος, που θα ενώσει προσωρινά δυνάμεις με τα Πέντε Αστέρια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα