back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Κινηματογραφική εβδομάδα από 15/8

Διαβάστε επίσης

Τον Δεκαπενταύγουστο στους κινηματογράφους, πίνουμε τσάι με τις κυρίες, συναντάμε τον Πρίγκιπα του Καρτέλ, μεταφερόμαστε σε μια απομονωμένη κοινότητα στις Άνδεις οπου δύο έφηβοι κι ένα κορίτσι συνειδητοποιούν πως προστατεύονται από τις απειλές της πόλης αλλά όχι και από τα ανθρώπινα πάθη και γνωρίζουμε έναν άνδρα ανίκανο για οποιαδήποτε εργασία, αλλά με εμμονή να γίνει πλούσιος.

Ο Πρίγκιπας του Καρτέλ

Βιογραφική, Έγχρ., Διάρκεια: 108′
Παραγωγή: Πουέρτο Ρίκο – ΗΠΑ – Βρετανία
Σκηνοθεσία: Νικ Χαμ
Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Σουντέκις, Λι Πέις, Έριν Μοράιρτι, Τζούντι Γκριρ

1974, ο Τζιμ Χόφμαν είναι ένας μέσος οικογενειάρχης, πατέρας δύο παιδιών που εργάζεται σκληρά σαν πιλότος, δοτικός σύζυγος και … περιστασιακό βαποράκι. Όταν ο Τζιμ συλλαμβάνεται κατά την διάρκεια των οικογενειακών του διακοπών να εισάγει κοκαΐνη στις ΗΠΑ, ο φιλόδοξος πράκτορας του FBI Μπένεκτιτ Τζ. Τίσα το βλέπει σαν μια ευκαιρία να κερδίσει μία τεράστια επιτυχία για την Υπηρεσία χρησιμοποιώντας τον Τζιμ για να παγιδεύσει τον προμηθευτή του. Έτσι ο Τζιμ μετακομίζει στο Σαν Ντιέγκο και γίνεται πληροφοριοδότης του FBI. Εκεί θα βάλλει στην άκρη τα καθήκοντα του όταν γνωρίσει τον διάσημο γείτονα του, τον μηχανικό αυτοκινήτων και σχεδιαστή, Τζον Ντελόριαν. Σύντομα βρίσκεται στον κύκλο του Ντελόριαν γοητευμένος από το όραμα του να φέρει την επανάσταση στην αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία. Όταν όμως το όνειρο του Ντελοριάν καταλήγει σε αποτυχία και ο πράκτορας Τίσα βρίσκεται πολύ κοντά στην σύλληψη του, ο Τζιμ άξαφνα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο άντρες που θέλουν απελπισμένα να πετύχουν.

Δείτε το trailer

 

Έτοιμος για Όλα

Κομεντί, Έγχρ., Διάρκεια: 103′
Παραγωγή: Γαλλική
Σκηνοθεσία: Μπενουά Ντελεπέν, Γκιστάβ Κερβέρν
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Ντιζαρντέν, Γιολάντ Μορό

Η Μονίκ διοικεί έναν πρότυπο ξενώνα για αστέγους στην γαλλική επαρχία. Μία μέρα και εντελώς ξαφνικά εμφανίζεται ο αδερφός της Ζακ που είχε να της δώσει σημεία ζωής για χρόνια. Είναι τελείως άχρηστος και ανίκανος για οποιαδήποτε εργασία, ωστόσο έχει μία και μοναδική φιλοδοξία: να γίνει πλούσιος. Σύντομα πείθει τους πάντες στο χωρίο να του δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν και να ταξιδέψουν όλοι μαζί για ένα πιο «όμορφο» μέλλον.

Δείτε το trailer

 

Πολύ Αργά για να Πεθάνουν Νέοι

Κοινωνική, Έγχρ., Διάρκεια: 110′
Παραγωγή: Χιλή – Βραζιλία – Αργεντινή – Ολλανδία – Κατάρ
Σκηνοθεσία: Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ
Πρωταγωνιστούν: Ντέμιαν Χερνάντεζ, Αντάρ Ματσάντο, Μαγκνταλένα Τοτόρο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1990 στη Χιλή, μια μικρή ομάδα οικογενειών ζει σε μια απομονωμένη κοινότητα ακριβώς κάτω από τις Aνδεις, χτίζοντας έναν καινούργιο κόσμο μακριά από τις υπερβολές της αστικής ζωής, εκμεταλλευόμενοι την ελευθερία που ανέτειλε μετά το πρόσφατο τέλος της δικτατορίας. Σε αυτή την εποχή της αλλαγής και της κρίσης, η δεκαεξάχρονη Σοφία και ο συνομήλικός της Λούκας, μαζί με τη δεκάχρονη Κλάρα, γείτονες σε αυτό το άγριο τοπίο, αγωνίζονται για να τα βγάλουν πέρα με τους γονείς τους, αντιμετωπίζουν τα πρώτα καρδιοχτύπια και τους φόβους τους, καθώς όλοι προετοιμάζονται για το μεγάλο πάρτι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μπορεί να ζουν μακριά από τους κινδύνους της πόλης, αλλά δεν ζουν μακριά από εκείνους της φύσης.

Δείτε το trailer

 

Τσάι με τις Κυρίες

Ντοκιμαντέρ, Έγχρ., Διάρκεια: 84′
Παραγωγή: Βρετανική
Σκηνοθεσία: Ρότζερ Μισέλ

H Aϊλιν Aτκινς, η Τζούντι Ντεντς, η Τζόαν Πλοουράιτ και η Μάγκι Σμιθ συναντιούνται μια φορά το χρόνο στην αγγλική εξοχή και μιλούν για τις ζωές τους τότε και τώρα, τις εμπειρίες τους στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά και τις αναμνήσεις που έχουν από τότε που ήταν νέες μέχρι σήμερα, καθώς αναπολούν τα χρόνια που έζησαν με τη σοφία της ηλικίας τους. Μαζί, είναι 342 χρονών… και όμως απίστευτα νέες. Και αυτή τη φορά αφήνουν μια κάμερα να τις παρακολουθεί.

Δείτε το trailer

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα