back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το Super Cup στα πέναλτι από την Τσέλσι

Διαβάστε επίσης

Το τέταρτο Super Cup στην ιστορία της πανηγυρίζει η Λίβερπουλ που επικράτησε της Τσέλσι στα πέναλτι με 5-4 στην Κωνσταντινούπολη.

Ένας από τους καλύτερους τελικούς στην ιστορία του Super Cup διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τσέλσι. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπμετά το ισόπαλο 2-2 επικράτησαν των Λονδρέζων στα πέναλτι με 5-4 και στέφθηκαν νικητές.

Οι «κόκκινοι» ήταν πιο δραστήριοι στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά οι «μπλε» ανέβασαν την απόδοση τους κατακόρυφα και ανέκτησαν την κατοχή της μπάλας. Στο 22′ ο Πέδρο μπήκε στην αντίπαλη περιοχή έκανε το σουτ, το οποίο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Άντριαν. Η πίεση από πλευράς Λονδρέζων συνεχίστηκε και στο 36ο λεπτό ο Ζιρού με ωραίο σουτ από τα αριστερά άνοιξε το σκορ στον τελικό, με το 1-0 να μένει έως το τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η Λίβερπουλ μπήκε αποφασισμένη να ισοφαρίσει και σχεδόν με το καλημέρα τα κατάφερε χάρη σε τέρμα του Μανέ. Ο Φιρμίνο «τσίμπησε» τη μπάλα προτού τη μπλοκάρει ο Κέπα και ο Σενεγαλέζος ισοφάρισε ανενόχλητος σε 1-1.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος τους προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή αλλά ο Κέπα είχε …κατεβάσει τα ρολά.

Στο 75′ ο Φαν Ντάικ έπειτα από σουτ του Σαλάχ έκανε την προβολή, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας με μία σπουδαία απόκρουση κράτησε ζωντανή την Τσέλσι, στέλνοντας τις δύο ομάδες στην παράταση.

Εκεί η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στάθηκε καλύτερα από αυτή του Φρανκ Λάμπαρντ και στο 94′ με άπιαστο πλασέ του Μανέ έφτασε στην ολική ανατροπή. Η Τσέλσι όμως απάντησε και στο 100′ έκανε το 2-2. Ο Πέδρο έκανε το γύρισμα και ο Άντριαν ανέτρεψε τον Τομάρι με την Στέφανι Φραπάρ να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ζορζίνιο ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας τη μπάλα στο βάθος της εστίας των «Reds».

Με τις δύο ομάδες να δείχνουν αρκετά επηρεασμένες από την κούραση ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί ο Άμπραχαμ ήταν ο μοιραίος της διαδικασίας χαρίζοντας έτσι το τρόπαιο στη Λίβερπουλ.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Φιρμίνιο 1-0

Ζορζίνιο 1-1

Φαμπίνιο 2-1

Μπάρκλει 2-2

Οριγκί 3-2

Μάουντ 3-3

Αλεξάντερ Άρνολντ 4-3

Έμερσον 4-4

Σαλάχ 5-4

Άμπραχαμ (Απέκρουσε ο Άντριαν).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άντριαν, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Ρόμπερτσον (Αλεξάντερ – Άρνολντ 90′), Φαμπίνιο, Χέντερσον Μίλνερ (Βαϊνάλντουμ 64′), Μανέ (Οριγκί 102′), Σαλάχ, Τσάμπερλειν (Φιρμίνο 45′).

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ζούμα, Κρίστενσεν (Τομόρι 83′), Έμερσον, Ζορζίνιο, Καντέ, Κόβασιτς (Μπάρκλεϊ 102′), Πούλισιτς (Άμπραχαμ 74′), Πέδρο, Ζιρού (Μάουντ 74′).

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα