back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βλιτόπιτα

Διαβάστε επίσης

Αυτή η πίτα είναι στην καλοκαιρινή της έκδοση, αφού τα βλίτα είναι τα χόρτα του καλοκαιριού, τον χειμώνα αυτή η πίτα γίνεται με άλλα χόρτα της εποχής.

Για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε βλίτα, κιμά όπως όταν κάνουμε το παστίτσιο, τρία αυγά, μισό κιλό στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, ένα μπολ μαλακό τυρί τριμμένο, αλατοπίπερο και δυο φλυτζάνια αλεύρι για όλα.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βλίτα, τα χοντροκόβουμε και τα ζεματίζουμε ελαφρά σε νερό που βράζει, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τον κιμά που τον έχουμε κάνει όπως όταν είναι να φτιάξουμε παστίτσιο, ενσωματώνουμε τα αυγά χτυπημένα, το γιαούρτι, λίγο λάδι, διορθώνουμε λίγο το αλατοπίπερο και αφού τα ανακατέψουμε πρώτα όλα αυτά καλά, αρχίζουμε να βάζουμε σιγά σιγά και το αλεύρι για να έχουμε ένα ωραίο χυλό.

Αλείφουμε το ταψάκι με λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα λίγο σουσάμι, μετα βάζουμε τον χυλό μας, επάνω βάζουμε πάλι λίγο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.
Σερβίρεται με ωραία σαλάτα εποχής και παγωμένο κρασάκι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα