back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

600 νέα δέντρα της Αθήνας ζητούν ανάδοχο

Διαβάστε επίσης

«Adopt-A-Tree / Υιοθέτησε νεοφυτεμένα δέντρα» του δήμου Αθηναίων

Το πιλοτικό πρόγραμμα «Adopt-A-Tree / Υιοθέτησε νεοφυτεμένα δέντρα» του δήμου Αθηναίων δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να «υιοθετήσουν» ένα νεόφυτο δέντρο βοηθώντας το να επιβιώσει και αναπτυχθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville, η οποία λειτουργεί με επιτυχία στον δήμο από τον Οκτώβριο 2018.

«Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα υιοθεσίας δέντρων» εξηγεί στον Αθήνα 9.84, η Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Αλλαγή, Ελένη Μυριβήλη, «είναι μια επέκταση της εφαρμογής της Novoville, μέσω της οποίας οι Αθηναίοι μπορούν να επικοινωνούν με το δήμο για διάφορα θέματα, όπως ο ηλεκτροφωτισμός, οι λακκούβες στο δρόμο κλπ.»

«Οι λόγοι που απευθυνόμαστε στους πολίτες είναι πολλοί» συνεχίζει  η κα  Μυριβήλη. «Ο βασικότερος είναι ότι οι υδροφόρες, που ποτίζουν τα νεοφυτεμένα δέντρα, την περίοδο του καλοκαιριού απασχολούνται στη πυρασφάλεια. Ο άλλος λόγος είναι η έλλειψη προσωπικού. Το 2000 η Διεύθυνση Πρασίνου είχε 1200 με 1300 εργαζόμενους και σήμερα έχει 400 σύνολο, δηλαδή όχι μόνο κηπουροί αλλά και διοικητικοί, επιστημονικό προσωπικό κλπ. Τέλος άλλος ένας σημαντικός λόγος για εμάς είναι να δώσουμε στους Αθηναίους την δυνατότητα να είναι ενεργοί πολίτες και να κάνουν κάτι θετικό για το πράσινο της πόλης μας. Νομίζω ότι ο κόσμος αποζητάει να έχει μια πιο προσωπική σχέση με τα δέντρα της γειτονιάς του και να συμβάλει στην επιβίωση τους.

»Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό. Θα δούμε πως θα πάει. Θα διορθώσουμε τυχόν λάθη. Η Αθήνα έχει μεγάλη ανάγκη για δροσιά, λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά και γιατί αποτελεί αστική θερμική νησίδα, δηλαδή, πολλές φορές η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του κέντρου της πόλης και των περιχώρων της φθάνει μέχρι και 10 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτό τα δέντρα παίζουν έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο».

Πώς μπορείτε να υιοθετήσετε ένα δέντρο;

Αρκεί να ακολουθήσετε 4 απλά βήματα για υιοθετήσετε το δέντρο σας:

Κατεβάζετε δωρεάν την εφαρμογή Novoville για Android συσκευές από το Google Play και για συσκευές iOS από το App Store ή επισκέπτεστε το Novoville WebApp στην ιστοσελίδα του δήμου που μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Επιλέγετε από το μενού «Η πόλη μου» και στη συνέχεια ενεργοποιείτε το φίλτρο για να δείτε τα διαθέσιμα δέντρα.
Ζουμάροντας στο χάρτη κάνετε κλικ σε ένα δέντρο κοντά σας για να μάθετε περισσότερα και να το υιοθετήσετε, πατώντας «Υιοθέτησέ με».

Στη συνέχεια, λαμβάνετε υπενθυμίσεις κάθε φορά που είναι αναγκαίο να ποτίσετε το δέντρο σας.

Μπορείτε να υιοθετήσετε έως τρία δέντρα, ενώ, αντίστοιχα, ο αριθμός των δημοτών που μπορούν να υιοθετήσουν ένα συγκεκριμένο δέντρο είναι έως τρεις. Με την υιοθέτηση ενός δέντρου, συμβάλλετε ουσιαστικά στη διατήρηση του πρασίνου στους δρόμους της Αθήνας.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα