back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πολλά εκτιμάται να είναι τα πυρόπληκτα ζώα στην Εύβοια

Διαβάστε επίσης

Τεράστια οικολογική καταστροφή

Τραγικός αναμένεται να είναι ο απολογισμός για τα ζώα, που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην Εύβοια καθώς, περίπου 28.000 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη εκ των οποίων τα  10.000 στρέμματα αποτελούσαν καταφύγιο άγριας ζωής, με μοναδική και σπάνια πανίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Εύβοιας, τα προστατευόμενα είδη του καταφυγίου άγριας ζωής είναι, μεταξύ άλλων, το πετροκούναβο, η αλεπού, ο σκαντζόχοιρος, ο ασβός, η πέρδικα, ο λαγός, ο φασιανός, το γεράκι, οι τσίχλες, ο κότσυφας, το τρυγόνι.

Φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη διάσωση και αποκατάσταση των πληγέντων ζώων της περιοχής καθώς η φωτιά δεν έχει τεθεί σε πλήρη έλεγχο και η πυροσβεστική δεν αφήνει κανέναν να πλησιάσει την περιοχή. Παράλληλα έχουν τεθεί σε άμεση εφαρμογή οι μηχανισμοί καταγραφής, φιλοξενίας και μεταφοράς.

Η οργάνωση Dogs’ Voice στην ιστοσελίδα της στο facebook αναφέρει:

Θα λειτουργήσουν οι εξής σταθμοί παροχής κτηνιατρικής βοήθειας:

Ο σταθμός της Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) που θα στηθεί σε κεντρικό σημείο

Το Νοσοκομείο Μικρών Ζώων «Κυανούς Σταυρός» στη Χαλκίδα και

Η κλινική του κτηνιάτρου Κωνσταντίνου Γραμματικόπουλου στα Ψαχνά.

Η άγρια πανίδα θα μεταφέρεται στο ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής

Θα γίνει πλήρης καταγραφή των ζώων που θα περάσουν από τους κτηνιατρικούς σταθμούς με κωδικούς και κτηνιατρικές πράξεις που διενεργήθηκαν

Φιλοξενία πυρόπληκτων ζώων

Ο μηχανισμός φιλοξενίας για σπίτια σε Αττική και Εύβοια που θα μπορούν να δεχθούν πυρόπληκτα ζώα έχει ήδη ανοίξει. Δεν ξέρουμε αν τελικώς θα αξιοποιηθεί θα εξαρτηθεί από τα πυρόπληκτα ζώα που θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες.

Αν μένετε στην Αθήνα ή την Εύβοια και μπορείτε να φιλοξενήσετε ένα πυρόπληκτο ζώο από την Εύβοια υπάρχει σχετική φόρμα που μπορείτε να συμπληρώσετε

«Μέχρι στιγμής δεν έχουν μεταφερθεί στο ιατρείο μου, κατοικίδια ή αδέσποτα που επλήγησαν από την πυρκαγιά» λέει στον Αθήνα 9.84 ο κτηνίατρος Κωνσταντίνος Γραμματικόπουλος. «Οι απώλειες, θεωρώ, που θα υπάρξουν θα είναι στα παραγωγικά ζώα και σε ζώα του δάσους, αλεπούδες, χελώνες, πουλιά κλπ. και όχι τόσο σε σκυλιά και γάτες».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα