back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, με δεδομένες τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας, επισημαίνει η Κομισιόν, ενόψει της δημοσιοποίησης τόσο της εαρινής Έκθεσης για την Ελλάδα όσο και της 6ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Τη δική τους πρόταση για τη διάσωση της οικονομίας που έρχεται σε αντίθεση με την γαλλογερμανική πρόταση, αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα η Αυστρία, η Δανία, η Ολλανδία και η Σουηδία, σύμφωνα με το Politico. Οι 4 χώρες υποστηρίζουν ότι εάν η ΕΕ συνολικά έχει να επιστρέψει τα δάνεια, τότε οι πιο πλούσιες χώρες θα επιβαρυνθούν με μεγαλύτερο μέρος της επιστροφής των δανείων αυτών.

Μέτρα για την οικονομία, την εργασία και τον τουρισμό ανακοινώνει στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Επιδότηση μέρους των αποδοχών για εργαζόμενους με μεταβολή σύμβασης από πλήρη σε μερικής απασχόλησης και καταβολή της ειδικής αποζημίωσης και τον Ιούνιο θα περιλαμβάνουν τα κυβερνητικά μέτρα. Περισσότερα για τον κυβερνητικό σχεδιασμό στην ιστοσελίδα μας 3w.athina984.gr

Την επιστροφή των μαθητών και στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία εξετάζει η κυβέρνηση, μετά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών ότι αυτό μπορεί να γίνει με σχετική ασφάλεια. Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις.

Σε εξέλιξη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ.

Ψηφίζεται την προσεχή Παρασκευή στη Βουλή η ρύθμιση για τα τραπεζοκαθίσματα, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι σε ισχύ τουλάχιστον ως το τέλος του έτους.

«Οι ρυθμίσεις για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεάσουν την ελεύθερη πρόσβαση των ΑμΕΑ σε κοινόχρηστους χώρους και ιδιαίτερα τους οδηγούς όδευσης τυφλών» δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ξεκαθαρίζει ότι η αύξηση του χώρου θα γίνεται με όρους και κανόνες για τους πεζούς.

Ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης από τις 25 Μαΐου, οι Δήμοι, όπως συμφωνήθηκε στην κοινή τηλεδιάσκεψη ΚΕΔΕ – ΠΕΔ, θα παραχωρήσουν επιπλέον τετραγωνικά όπου αυτό είναι απαραίτητο αλλά όχι σε βάρος του Δημόσιου χώρου. Επίσης, θα εξετάσουν το ενδεχόμενο επιπλέον πεζοδρομήσεων ως αντιστάθμισμα στις κατά τόπους επεκτάσεις. Παράλληλα, εκφράσθηκε η άποψη οι Δήμοι να προχωρήσουν σε μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 50% στα καταστήματα που λειτούργησαν και έως 100% στα καταστήματα που έμειναν κλειστά.

Επαρκή χαρακτήρισε τον αριθμό των τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού.

Με αρνητικά πρόσημα αυτή την ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές. Οριακή άνοδος, κοντά στο 1%, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μόνο online τα μαθήματα στο Cambridge, το εμβληματικό πανεπιστήμιο της Βρετανίας, για το νέο ακαδημαϊκό έτος, δηλαδή ως το καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με το BBC.

Σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρξουν εξαιρέσεις που θα αφορούν «μικρές ομάδες διδασκαλίας» υπό τους αυστηρούς όρους που επιβάλλει η κοινωνική αποστασιοποίηση.

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας και εν προκειμένω της Τουρκίας» επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών, μετά το χθεσινό περιστατικό καψίματος της τουρκικής σημαίας στη διάρκεια εκδηλώσεων για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι μέσω Twitter είχε εκφράσει την οργή του λέγοντας πως «κανείς δεν μπορεί να απλώσει χέρι στην ένδοξη σημαία μας».

Αλλαγή σκηνικού για τον καιρό, μετά το ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών. Κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και η πτώση της θερμοκρασίας έως και δέκα βαθμούς, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα φαινόμενα το βράδυ της Πέμπτης θα ενταθούν και θα επεκταθούν στην Εύβοια, στις Σποράδες και ενδεχομένως στη Βόρεια Αττική.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα