back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ισχυρό χαρτί, για την τόνωση του ελληνικού τουρισμού με την προσέλκυση ξένων τουριστών, εν μέσω κορονοϊού αυτό το καλοκαίρι στη χώρα μας, αποτελεί το γεγονός ότι η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως για τις καθαρές θάλασσες και ακτές της ανάμεσα σε 47 χώρες. Συνολικά 497 ακτές, 14 μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία. Τη πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ισπανία και τρίτη έρχεται η Τουρκία.

Νωρίτερα από την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν οι αφίξεις από ασφαλείς χώρες καθώς είναι έκδηλο το ενδιαφέρον των tour operator΄s όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 . “θα δεχθούμε επισκέπτες από ασφαλείς χώρες όπως το Ισραήλ, η Αυστρία, η Κροατία, η Σερβία αλλά όχι από Γαλλία, Αγγλία και ΗΠΑ”, πρόσθεσε.

Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να διευκρινιστούν θέματα όπως τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο.

Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας, απαιτείται ωστόσο οριζόντια στήριξη όλων των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, στις 28 Μαΐου.

Έως το τέλος Νοεμβρίου και όχι έως το τέλος του χρόνου, όπως αρχικώς προβλεπόταν, θα ισχύσει τελικά η ρύθμιση για τα τραπεζοκαθίσματα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θόδωρο Λιβάνιο. Η τροπολογία ψηφίζεται αύριο στην ολομέλεια της Βουλής και προβλέπει την παραχώρηση ατελώς κοινόχρηστων χώρων.

Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.853, 21 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείες, ενώ 168 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. Την ίδια ώρα, ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια παγκοσμίως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον COVID 19 σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χοπκινς.

Στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών προσανατολίζεται η κυβέρνηση. «Την όποια απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός μετά από εισήγηση των ειδικών, την προσεχή Δευτέρα», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας .

«Αν μας δοθεί το πράσινο φως θα εφαρμοστούν πολύ επισταμένα και πολύ προσεχτικά όλοι οι κανόνες υγιεινής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Έντονο επεισόδιο νωρίτερα– σύμφωνα με πληροφορίες- στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, όπου εξετάζεται για δεύτερη ημέρα ο Παύλος Πολάκης. Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα όταν ο πρωην υπουργός αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη, αποκαλώντας τον -σύμφωνα με πηγές- προβοκάτορα. «Είσαι κότα λυράτη» του ανταπάντησε ο βουλευτής της ΝΔ, με τον Παύλο Πολάκη να αποχωρεί από την αίθουσα της Γερουσίας.

Πηγές από τη ΝΔ υποστηρίζουν ότι το επεισόδιο κλιμακώθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Γκιόλας έσπρωξε τον κύριο Κυρανάκη. Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώνεται το εμπόλεμο σκηνικό, ωστόσο υποστηρίζουν ότι η αντίδραση του κ. Γκιόλα προκλήθηκε μετά τη φραστική επίθεση Κυρανάκη, που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε αποδέκτες όλους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κυρανάκης ζήτησε συγγνώμη και ανακάλεσε τις εκφράσεις. Πλέον ο κ. Πολάκης επέστρεψε στην αίθουσα προκειμένου να συνεχίσει την κατάθεσή του.

Σε μία νέα ακραία πρόκληση προχώρησε η τουρκική ακτοφυλακή στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Παναγία Οινουσσών. Για τρεις ώρες -σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές- τουρκική ακταιωρός ζητούσε από σκάφος της δύναμης FRONTEX και από ελληνικό αλιευτικό να απομακρυνθούν με την αιτιολογία ότι ήταν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ μία δεύτερη τουρκική ακταιωρός που έφτασε στην θαλάσσια περιοχή προσπαθούσε να εμβολίσει τα ελληνικά σκάφη. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν και οι δυο τουρκικές ακταιωροί αποχώρησαν προς το Τσεσμέ.

Σε ύφεση η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο τέρμα της οδού Τσακάλωφ, στην Αγία Βαρβάρα Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Την οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ, χρίζοντας πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό και επιλέγοντας την παραμονή των Αρη και ΠΑΟΚ στην κατηγορία.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αύριο στην Αττική. Βελτίωση του καιρού το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

24 βαθμοί αυτή την ώρα η θερμοκρασία στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα