back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Έξω από το υπουργείο Υγείας, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στο πλαίσιο πανελλαδικής στάσης εργασίας ως τις 3, με βασικό αίτημα τη δημιουργία ενιαίου κλάδου νοσηλευτικής. Κλειστή η Αριστοτέλους μπροστά στο Υπουργείο Υγείας.

Στο υπουργείο Πολιτισμού αυτή την ώρα μέλη Σωματείων και φορέων του Πολιτισμού με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού.

«Η Ελλάδα είναι ακόμα καταλληλότερη για επενδύσεις από ό,τι ήταν πριν από πέντε μήνες» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με ανώτερα στελέχη του επιχειρηματικού οργανισμού YPO (Young Presidents’ Organization), την οποία παρακολούθησαν περίπου 1.000 διευθύνοντες σύμβουλοι και πρόεδροι επιχειρήσεων σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είπε ο πρωθυπουργός είναι η προστασία του κόσμου της εργασίας και η ανάγκη να δοθεί ένα χέρι βοήθειας στην επιχειρηματικότητα.

Πάντως τα στοιχεία της ΤτΕ αποτυπώνουν ήδη τις πρώτες «πληγές» στον ελληνικό τουρισμό για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών του Μαρτίου με απότομη «βουτιά» των τουριστικών εσόδων στα 92 εκατ. ευρώ .

Σε χρηματοδότηση δύο εκατομμυρίων ευρώ προς τον ΕΟΤ προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με στόχο την τουριστική προβολή των νησιών που πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε επιλεγμένες χώρες του εξωτερικού.

Στη σωστή κατεύθυνση κινούνται τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας, αλλά απαιτείται οριζόντια στήριξη όλων των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Θετικά κρίνει κατ’ αρχήν o κλάδος των ξενοδόχων τον κυβερνητικό σχεδιασμό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο. Επισημαίνει πάντως ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να διευκρινιστούν θέματα όπως τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Tην αντίδραση των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό προκάλεσαν τα μέτρα της κυβέρνησης. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι τους, ανακοίνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28 Μαΐου, στo Σύνταγμα.

Δυσανάλογο χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ το τίμημα της υγειονομικής κρίσης για τους εργαζόμενους και ζητεί νέες επιπλέον παρεμβάσεις για την κάλυψη των εργαζομένων.

Σε οργάνωση μέσω των συνδικάτων και αντίδραση καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι με τα κυβερνητικά μέτρα πλήττονται καθοριστικά τα εργασιακά δικαιώματα και συμπιέζονται δραματικά οι μισθοί.

Έως το τέλος Νοεμβρίου και όχι έως το τέλος του χρόνου, όπως αρχικώς προβλεπόταν, θα ισχύσει τελικά η ρύθμιση για τα τραπεζοκαθίσματα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θόδωρο Λιβάνιο. Η τροπολογία ψηφίζεται αύριο στην ολομέλεια της Βουλής και προβλέπει την παραχώρηση ατελώς κοινόχρηστων χώρων. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η παραχώρηση πρόσθετου χώρου, τα τέλη χρήσης μειώνονται κατά 50%.

Τη Δευτέρα η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία στη χώρα μας. «Αν μας δοθεί το πράσινο φως θα εφαρμοστούν πολύ επισταμένα και πολύ προσεχτικά όλοι οι κανόνες υγιεινής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Εφόσον ανοίξουν, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθούν οι συμβάσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ως τις 30 Ιουνίου,.

Αποχή των εκπαιδευτικών από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ζητώντας την κατάργηση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων μέσα από την σχολική αίθουσα.

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ντουράκο στα Μέγαρα. Για την κατάσβεση επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και ένα αεροσκάφος.

Η φωτιά καίει πεύκα, θάμνους και χαμηλή βλάστηση. Στην περιοχή υπάρχουν κάποιες διάσπαρτες κατοικίες ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Ένα νέου τύπου γρήγορο τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, το οποίο βασίζεται σε μια οπτική τεχνική ανίχνευσης μορίων με τη χρήση λέιζερ, προτείνουν ερευνητές του “Δημόκριτου”, οι οποίοι διακρίθηκαν σε σχετικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Κομισιόν. Η μέθοδος αυτή δίνει αποτελέσματα σε μερικά λεπτά, σύμφωνα με τους Έλληνες ερευνητές, οι οποίοι αναφέρουν ότι αν γίνει δυνατή η αξιοποίηση της, τότε θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε νοσοκομεία, σχολεία, αεροδρόμια και άλλους χώρους μαζικής συνάθροισης.

Έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου σε τίτλους εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να απορροφήσει τις πιέσεις που εκδηλώνονται επιλεκτικά σε τίτλους που υπεραπέδωσαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ διερευνά και τις δυνάμεις του πλησίον των 613 μονάδων.

Ζήτημα χρόνου, σύμφωνα με την αστυνομία, η εξιχνίαση της επίθεσης με καυστικό υγρό σε 34χρονη χθες στην Καλλιθέα. Το θύμα νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση στη μονάδα εγκαυμάτων ιδιωτικού θεραπευτηρίου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην αριστερή πλευρά του προσώπου και του σώματος, ενώ είναι μεγάλος ο κίνδυνος να χάσει το αριστερό της μάτι.

Για “νοθεία και εξαναγκασμό βουλευτών να ψηφίσουν φανερά” κάνει λόγο ο πρώην αν. υπ. Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μετά τη χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, για διεύρυνση του σε βάρος του κατηγορητηρίου. “Όλα αυτά δεν ξεπλύνουν τα μεγάλα σκάνδαλα της Novartis και λίστας Λαγκάρντ”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Μουσείο Φιλελληνισμού ιδρύουν η Περιφέρεια Αττικής και η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό. Θα διαθέτει περισσότερα από 2000 αντικείμενα τέχνης και τεκμήρια, που καταγράφουν την εξέλιξη του φιλελληνικού κινήματος από τον 17ο αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, και τον ρόλο που αυτό διαδραμάτισε στον αγώνα για την Εθνική μας ανεξαρτησία.

Αρχικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Τοπικές βροχές από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 28 βαθμούς Κελσίου.

27 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα