back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φωτιές σε Ελάτη Κοζάνης και Αγιο Βασίλειο Ρεθύμνου -Σε ύφεση στην Παλιά Περίθεια Κέρκυρας και στα Πικουλιάνικα Λακωνίας

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στο χωριό Ελάτη Κοζάνης, του δήμου Σερβίων. Στο σημείο επιχειρούν δύο οχήματα της πυροσβεστικής και ένα πεζοπόρο τμήμα, με συνολικά 14 άνδρες.

Η φωτιά καίει δασική περιοχή με πουρνάρια και βελανιδιές σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Ελάτης, αλλά βρίσκεται μακριά από την κοινότητα.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Παπαζαχαρία, έχουν περιοριστεί τα δύο μέτωπα της φωτιάς και με την άπνοια που υπάρχει στην περιοχή ελπίζουν ότι θα τη θέσουν σύντομα υπό έλεγχο.

Στο Ρέθυμνο
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, η οποία κατακαίει πουρνάρια και χορτολιβαδική έκταση σε πλαγιά βουνού, ανάμεσα στο χωριό Πλακιάς και στην περιοχή Πρέβελης.

Ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Νικόλαος Λαγουδάκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως στη φωτιά η οποία ξεκίνησε πριν από 45 λεπτά, επιχειρούν 13 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ένα ελικόπτερο «Μ8» και αυτή την ώρα καταφθάνει στην περιοχή πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου «Έρικσον», για να πραγματοποιήσει και αυτό με τη σειρά του ρίψεις νερού.

Οι άνεμοι που έπνεαν όλη την ημέρα στον νόμο Ρεθύμνης έχουν κοπάσει και η εκτίμηση του κ. Λαγουδάκη είναι ότι σε σύντομο χρόνο θα μπορέσει να ελεγχθεί το μέτωπο.

Στην Κέρκυρα

Σε ύφεση είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή της Παλιάς Περίθειας στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού τέσσερα πετζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Στη Λακωνία

Επίσης υπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δύσβατη περιοχή στα Πικουλιάνικα Λακωνίας, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν με 8 οχήματα και 18 άνδρες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα 6 πυροσβεστών, ενώ τις προσπάθειές τους συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη τύπου «Πεζετέλ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα