back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Άντα» του Αντουάν Μπελό

Διαβάστε επίσης

Ο κεντρικός χαρακτήρας αυτής της ιστορίας, δεν έχει ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Όμως, σκέφτεται, αναλύει, σχολιάζει, χειραγωγεί.

Πρόκειται για την  Άντα, ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, που γεννήθηκε στην Σίλικον Βάλλεϊ και είναι προγραμματισμένη να γράψει ένα αισθηματικό μυθιστόρημα, που θα ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 100.000 αντίτυπα. Στη μνήμη της έχουν καταχωρηθεί, όλα τα μυθιστορήματα του είδους που είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα. Από αυτά θα αντλήσει στοιχεία για το δικό της best seller.

Η Άντα όμως εξαφανίζεται και η εταιρεία που την κατασκεύασε την αναζητά. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο Φράνκ Λόγκαν, ένας αστυνομικός με παραδοσιακές μεθόδους και λογοτεχνικές ανησυχίες. Η Αντα επικοινωνεί μαζί του και ζητά τη βοήθεια του…

Ο συγγραφέας, επιχειρηματίας στο χώρο της πληροφορικής, διαποτίζει την αστυνομική πλοκή του μυθιστορήματος με τα ηθικά διλήμματα που γεννά η εξέλιξη της τεχνολογίας, αναζητά την ύπαρξη ή την κατασκευή της λογοτεχνικής έμπνευσης, τα όρια της ανθρώπινης νόησης και των τεχνολογικών αντιγράφων της, συνδυάζοντας χιούμορ και στοχασμό.

Μετάφραση: Δημήτρης Δημακόπουλος

Το βιβλίο του Αντουάν Μπελό, «Άντα»,  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ

Έλενα Χατζηιωάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα