back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2.43 τα ξημερώματα, σε θαλάσσια περιοχή νότια της Πύλου, στην Μεσόγειο Θάλασσα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρό του εντοπίζεται 240 χλμ νοτιοδυτικά της Μεθώνης, με εστιακό βάθος τα 39 χλμ.  Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο μέτρησε το σεισμό στα 6,2 Ρίχτερ.  

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα και στην Κρήτη. Από τα μεσάνυχτα και μέσα σε λιγότερες από δύο ώρες εκδηλώθηκαν τέσσερις σεισμικές δονήσεις άνω των 3 Ρίχτερ, με τη μεγαλύτερη στα 3,7 Ρίχτερ, και με διαφορετικό επίκεντρο η καθεμία. Παρακολουθούμε το φαινόμενο, εντάσσεται στη σεισμική δραστηριότητα που ξεκίνησε τον Ιανουάριο από την Κάρπαθο”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Γεράσιμος Χουλιάρας, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. 

«Το πρόγραμμα της μετάβασης από την αβεβαιότητα του σήμερα στην ασφάλεια του αύριο θα ανεβάσει το ύψος των παρεμβάσεών μας στα 24 δισεκατομμύρια», τόνισε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας το κυβερνητικό σχέδιο για τους επόμενους μήνες. Όπως είπε, «εδράζεται σε τρεις πυλώνες: Στήριξη εργασίας, μείωση φόρων, τόνωση επιχειρηματικότητας».   

Μείωση ΦΠΑ σε μεταφορές, εστίαση και επιδότηση στεγαστικών δανείων, μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας 

Παράταση των έκτακτων μέτρων στα εργασιακά για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ενεργοποίηση του Μηχανισμού Ενίσχυσης της Απασχόλησης έως τις 30 Σεπτεμβρίου και χορήγηση επιδόματος ανεργίας έως και το Σεπτέμβριο στους περίπου 120.000 εποχικά απασχολούμενους, οι τρεις άξονες που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης 

 

Τη δυνατότητα λήξης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργαζομένων που εντάχθηκαν σε καθεστώς αναστολής και πλέον δεν συντρέχουν λόγοι συνέχισης ή ανανέωσης λόγω εποχικότητας, προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας. 

Επιχειρήσεις, οι οποίες επαναλειτουργούν το Μάιο δύνανται να παρατείνουν την αναστολή των συμβάσεων εργασίας έως και για το 60% του προσωπικού, μέχρι την 31η Μαϊου, με τη δέσμευση της ρήτρας διατήρησης των θέσεων εργασίας. 

  

Μέσα στον Μάιο δρομολογείται η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής. Επεκτείνεται και σε επιχειρήσεις που ίσως δεν πληρούσαν τα κριτήρια του πρώτου σταδίου όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Σύντομα, ανέφερε, θα είναι διαθέσιμο το πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Τράπεζας που θα προσφέρει κρατική εγγύηση έως 80% για επιχειρηματικά δάνεια κίνησης.  

 

Στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού, την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, τα κάμπινγκ και οι κατασκηνώσεις και από στις 15 Ιουνίου τα υπόλοιπα καταλύματα. Οι πτήσεις από εξωτερικό αρχίζουν στις 15 Ιουνίου, μόνο προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ από 1η Ιουλίου θα εκτελούνται προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας.  

  Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.  

«Το σχέδιο Μητσοτάκη είναι 20% μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους και ανοσία αγέλης για τους μικρομεσαίους», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Η Κυβέρνηση εξαναγκάστηκε να ανακοινώσει με καθυστέρηση, μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, του τουρισμού και της εργασίας, υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ.  

«Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά την καπιταλιστική κρίση», το σχόλιο του ΚΚΕ.  

«Η «επιστροφή στην ανάπτυξη» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός αξίζει πραγματικά να παιχτεί σε ένα από τα θερινά σινεμά», αναφέρει το ΜέΡΑ 25. 

   

Στην έναρξη της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα και στην επανέναρξη των απευθείας πτήσεων προς τους τουριστικούς ελληνικούς προορισμούς επικεντρώνονται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδοντας το τηλεοπτικό διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

  

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να συνεχίσει την χορήγηση αναπτυξιακής βοήθειας προς τις φτωχότερες χώρες, απηύθυνε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ανακοίνωσε ότι η Γερμανία όχι μόνο δεν θα περιορίσει τα κονδύλια, αλλά θα αυξήσει και τις επενδύσεις της, ενώ απέρριψε τις μονομερείς ενέργειες στην μάχη κατά της πανδημίας 

   

Στους 167 οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας. Δέκα τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Στα 2.850 ο συνολικός αριθμός. 

Ένα αγοράκι Ρομά μόλις 8 μηνών νοσηλεύεται διασωληνωμενο εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊού στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».  

  

Θετικό στον κορονοϊό μέλος πληρώματος του ΕΚΑΒ.  Σε καραντίνα τέθηκαν 20 άτομα από τις διοικητικές υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μεταβεί στις οικίες τους για να τους υποβάλει στο σχετικό τεστ. 

Περισσότεροι από 325.000 οι θάνατοι παγκοσμίως από τον κορονοϊό. Πάνω από 5 εκατομμύρια τα κρούσματα, με τη Λατινική Αμερική να ξεπερνά την τελευταία εβδομάδα τις ΗΠΑ και την Ευρώπη σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καθημερινά.  

Στις ΗΠΑ, άλλοι 1.561 άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο. 

Στη Βραζιλία 888 θάνατοι σε 24 ώρες. Στο Περού, ξεπέρασαν τις 3.000. 

Στη Σουηδία, ένας στους 5 κατοίκους της Στοκχόλμης ανέπτυξε αντισώματα ενάντια στον νέο κορονοϊό 

Σε δραστικά μέτρα προχωρά η κινεζική πόλη Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η εξάπλωση της πανδημίας. Απαγορεύει κάθε είδους δραστηριότητα που αφορά την κατανάλωση άγριων ζώων. 

Nέα βέλη κατά της Κίνας εξαπέλυσε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο χαρακτηρίζοντας «πενιχρό» το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δεσμεύτηκε να δώσει το Πεκίνο για την καταπολέμηση της πανδημίας. 

 

Για βαθιά ύφεση που μπορεί να φτάσει το 10% του ΑΕΠ το 2020, με σχετικά δυνατή ανάκαμψη το 2021, προειδοποιεί η Κομισιόν. Άναψε το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 640 εκατ. ευρώ.      

Την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην υπόθεση Νοβάρτις αποφάσισε η Βουλή με 175 ψήφους από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ δύο ψηφοδέλτια βρέθηκαν άκυρα. Συνολικά ψήφισαν 177 βουλευτές, ενώ απείχαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.  

 

Τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο σε συγκρούσεις μεταξύ φυλών στο Νότιο Σουδάν, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος 

  

Αρχικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Τοπικές βροχές από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 28 βαθμούς Κελσίου. 21 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα