back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γιουβαρλάκια με ντομάτα

Διαβάστε επίσης

Τα γιουβαρλάκια είναι Τούρκικο αγαπημένο φαγητό, μικρών και μεγάλων.

Για να το φτιάξουμε λοιπόν θα χρειαστούμε κιμά, ρύζι Καρολίνα, μαιδανό, αλατοπίπερο, ένα αυγό και λίγο λάδι, αν σας αρέσει και ένα μικρό ξερό κρεμμύδι και χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο.

Την ποσότητα των υλικών την καθορίζετε εσείς, αυτό πάντως που θα σας περιγράψω, είναι για μισό κιλό κιμά.

Βάζουμε τον κιμά σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά, ένα φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι, αλατοπίπερο, το αυγό, λίγο λάδι, το κρεμμύδι περασμένο απ το μούλτι και ψιλοκομμένο μαϊδανό.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια λεία μάζα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, δέκα λεπτά.

Τώρα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ανάλογο νερό, λιγότερο απ όταν κάνουμε αυγολέμονο, για να γίνει μια ωραία σάλτσα που όμως δεν θα είναι σούπα με λίγο μαιδανό ψιλοκομμένο, την ντομάτα, λίγο λάδι και λίγο αλατοπίπερο να βράσει.

Εν τω μεταξύ εμείς, κάνουμε τον κιμά που έχει ξεκουραστεί, στρογγυλά μπαλάκια.

Μόλις η σάλτσα μας έχει βράσει αρκετά, ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα μπαλάκια μας, χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας ένα βαθμό, για να βράσουν τα γιουβαρλάκια μας ομαλά, χωρίς να σπάσουν.
Όταν τα γιουβαρλάκια μας είναι έτοιμα, αν σας αρέσει πολύ το πιπέρι όπως εμένα, τρίβετε από πάνω με τον μύλο λίγο και σερβίρετε.

Συνοδεύουμε με τυρί της αρεσκείας μας ψωμάκι και απαραιτήτως το κρασάκι μας, εκτός ότι ωφελεί στην καρδιακή λειτουργία είναι και αγχολυτικό!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα