back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φασόλια χάντρες φούρνου γκραντινέ

Διαβάστε επίσης

Ένα αλλιώτικο φαγητό η μάλλον ασυνήθιστο, αλλά έτσι πρέπει να κάνουμε, γιατί αλλάζει την εικόνα μας, αλλά και την γεύση μας και γιατί οι αλλαγές είναι αναγκαίες στην ζωή μας.

Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε, φασόλια χάντρες, μαϊδανό ψιλοκομμένο, λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο λάδι, πέντε κουταλιές νισεστέ, λίγο κρασί, αλατοπίπερο και τυρί τριμμένο μαλακό.

Αν θέλετε να δώσετε ιδιαίτερη γεύση, θα βάλετε και λίγο πράσο.

Ανάλογα με την κατηγορία των φασολιών, αν χρειάζεται τα μουλιάζουμε από το βράδυ, τα βράζουμε με ένα κύβο λαχανικών, αλλά όχι να λιώσουν και τα αφήνουμε να μας περιμένουν στο σουρωτήρι, το ζουμί όμως που τα βράσαμε δεν το πετάμε γιατί μ΄ αυτό θα ετοιμάσουμε την κρέμα για να τα ψήσουμε.

Βάζουμε λοιπόν λίγο λάδι σε ένα κατσαρολάκι και μαραίνουμε τα πράσα, ρίχνουμε μέσα και τα φασόλια και τα σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπαχάρι και το μαιδανό και τ αφήνουμε πέντε λεπτά να πάρουν μερικές βράσεις, αμέσως μετα τα βάζουμε στο ταψάκι που θα τα ψήσουμε.

Τώρα βάζουμε το ζουμάκι σ ένα κατσαρολάκι, κρατάμε λίγο για να διαλύσουμε το νισεστέ και το αφήνουμε να βράσει, ρίχνουμε και το διαλυμένο νισεστέ και ανακατεύουμε να γίνει μια ελαφριά κρέμα σαν μπεσαμέλ μόνο που η δική μας είναι αγνή και πολύ ελαφριά.

Ανακατεύουμε το μισό τριμμένο τυρί μέσα στην κρέμα και την στρώνουμε πάνω από τα φασόλια, το υπόλοιπο το ρίχνουμε από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3/4 της ώρας περίπου.
Σερβίρεται με μια πλούσια σαλάτα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα