back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πόρος: Έρευνα για τα αίτια πτώσης του ελικοπτέρου – Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση

Διαβάστε επίσης

Τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου αναζητούν οι εμπειρογνώμονες, της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, προκειμένου να διευκρινιστεί αν η πτώση οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή σε μηχανική βλάβη.

Το ελικόπτερο κατέπεσε μετά από πρόσκρουση σε εναέρια καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δύο Ρώσοι υπήκοοι και ο Έλληνας χειριστής, ενώ προκλήθηκε γενικευμένο μπλακ άουτ.

Στο νησί μεταφέρθηκαν επτά γεννήτριες πολύ μεγάλης ισχύος και στο μεγαλύτερο τμήμα του Πόρου έχει πλέον αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Αντιθέτως, χωρίς ρεύμα παραμένει η παραλία Ασκέλι, όπου βρίσκονται πολλές ξενοδοχειακές μονάδες.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση.

Στον Πόρο μετέβη ο γγ Πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος προΐσταται σύσκεψης με τις τοπικές αρχές.

Μιλώντας το μεσημέρι στον Αθήνα 9.84 ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, τόνιοσε ότι ηλεκτροδοτείται μόλις το 10% του νησιού, ενώ επιβεβαίωσε ότι το ελικοδρόμιο δεν έχει άδεια.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Πόρου, Γιώργος Κουτουζής, δήλωσε πως «με δική τους ευθύνη οι ιδιωτικές εταιρείες ανεβοκατεβάζουν ελικόπτερα. Το γεγονός έχει γίνει γνωστό και έχει καταγγελθεί στις αρμόδιες Αρχές, από τις δημοτικές Αρχές του νησιού, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι».

Γνωστή έγινε σήμερα η ταυτότητα των δύο Ρώσων πολιτών που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο που συνετρίβη στον Πόρο. Πρόκειται για τους Mikhail Abramov και Davel Akolinin.

Ο Mikhail Abramov, επιχειρηματίας, γεννήθηκε στην Μόσχα το 1963. Είχε υψηλόβαθμη θέση στην RGS Group, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της Ρωσίας, ενώ ήταν γνωστός συλλέκτης βυζαντινών εικόνων.
Μάλιστα, τον θάνατό του ανακοίνωσε μέσω Facebook η κριτικός τέχνης, Irina Yazykova, αλλά και ο διευθυντής του Επιστημονικού Κέντρου για τον Ανατολικό Χριστιανικό Πολιτισμό, Alexei Lidov, ο οποίος σημείωσε ότι ως σημαντικός επιχειρηματίας, ο «Μίσα» θεωρούσε το μουσείο αυτό ως «παιδί» του και επένδυσε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, δείχνοντας έτσι και το γιατί ήταν τόσο επιτυχημένος και στις άλλες δουλειές του».

Το ενδιαφέρον του για την συλλογή εικόνων ξεκίνησε στις αρχές του 2000 και τελικά το 2006 ίδρυσε το πρώτο ιδιωτικό μουσείο εικόνων και τέχνης στην Μόσχα, το οποίο και χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τον ίδιο.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα