back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Χαμόγελα αισιοδοξίας από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου στη χώρα, καθώς ανακοινώθηκαν μόλις δύο νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, παρακολούθησε η συνάδελφος, Ελένα Μπρέγιαννη και μας δίνει τις λεπτομέρειες..

Ανάσα στον εγχώριο τουρισμό αναμένεται να δώσει από αύριο, η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών και στα νησιά, με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να κάνουν λόγο για ικανοποιητικό αριθμό κρατήσεων.

Αντίστροφη μέτρηση ΚΑΙ για την επαναλειτουργία καφέ και εστιατορίων που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. Με ξαπλώστρες και ομπρέλες θα λειτουργήσουν τα beach bar που διαθέτουν σχετική άδεια.

Την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά το πρόγραμμα EKAB be S.A.F.E. (Stay Alert Fully Educated) με στόχο την προστασία κατοίκων και επισκεπτών στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, κυρίως δε τα νησιά μας.

Οι επαγγελματίες της εστίασης, που υπάγονται στο Δήμο Αθηναίων, έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για επιπλέον τετραγωνικά χρήσης εξωτερικού χώρου, μείωση τελών ή και για χρήση κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου eservices.cityofathens.gr, με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet.

Στο Φύλο εφημερίδας της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η απόφαση για τις επιχειρήσεις που παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας μέχρι της 31 Μαΐου, μεταξύ αυτών, κινηματογράφοι, catering και μουσεία. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w athina 984. gr

Συνεχίζονται οι κυριακάτικες επιχειρήσεις καθαριότητας στις γειτονιές της πρωτεύουσας. Σήμερα τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, εστίασαν στην στη Νεάπολη Εξαρχείων, καθαρίζοντας και απολυμαίνοντας δρόμους και πεζοδρόμια. “Είναι η πρώτη φορά που τόσο μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας έχουν μπει στην καθημερινότητα της πόλης. Γιατί η καθαριότητα έγινε τρόπος ζωής για την Αθήνα” σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα