back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στους 166 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό, μετά το θάνατο μιας γυναίκας 73 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ και κατέληξε αργά το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας ανακοίνωσε ο, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων τάχθηκε ο κ. Τσιόδρας. «Η δεδομένη στιγμή με τα χαμηλά νούμερα της επιδημίας, είναι η καταλληλότερη για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων», είπε χαρακτηριστικά. Τη Δευτέρα αναμένονται οι αποφάσεις.

Ο καθηγητής ανέφερε πως δοκιμάζονται 7 εμβόλια, εκ των οποίων τα 2 βρίσκονται στη 2η φάση, δηλαδή συμμετέχουν περισσότεροι υγιείς εθελοντές, ενώ ακόμη 110 εμβόλια βρίσκονται σε στάδιο έρευνας. Μάλιστα, υπογράμμισε πως είναι πιθανό το εμβόλιο να παραχθεί στο τέλος του έτους ή στις αρχές το επόμενου χρόνου.

Ελεύθερη από τις 25 Μαΐου θα είναι η μετακίνηση από και προς όλα τα νησιά της χώρας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αύριο στις έξι το απόγευμα οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την οικονομία, με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της εργασίας, της ρευστότητας και της απασχόλησης των εργαζομένων στον Τουρισμό. Κατά πληροφορίες, θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το καθεστώς έλευσης τουριστών από το εξωτερικό, από ποιες χώρες και υπό ποιες προϋποθέσεις. Μετά τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις, θα ακολουθήσει η παρουσίαση του συνολικού σχεδιασμού από τους αρμόδιους υπουργούς.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί στη Βουλή η ονομαστική μυστική ψηφοφορία για την πρόταση της ΝΔ για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Για «εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος του με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, και συστηματικές παραβιάσεις του τεκμηρίου αθωότητας», έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. «Η υπόθεση Novartis είναι το μεγαλύτερο φιάσκο προανακριτικής, από συστάσεως του ελληνικού κράτους», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής και ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΖΑ δε θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία. «Για την ταμπακέρα, δηλαδή τις καταγγελίες πέντε εισαγγελικών λειτουργών κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, ο κ. Τσίπρας τήρησε αμήχανη σιωπή», σχολιάζουν κύκλοι της ΝΔ. Από την ψηφοφορία θα απόσχουν ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΙΝΑΛ συντάσσεται με την κυβερνητική πλειοψηφία και θα υποστηρίξει τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

Σε τροχιά κανονικότητας με όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας επανέρχεται σταδιακά η λειτουργία των δικαστηρίων. Συνεδριάζει αύριο η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης με τους εκπροσώπους των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, για την επαναλειτουργία των ποινικών δικαστηρίων, λόγω του μεγάλου αριθμού διαδίκων που συγκεντρώνονται στις ποινικές δίκες.

Επαναλειτουργούν από σήμερα όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Αθηναίων, κλειστές και ανοικτές. Ειδικά στα κολυμβητήρια χρειάζεται και πιστοποιητικό υγείας σχετικά με τον κορονοϊό.

ΚΑΙΡΟΣ
Αυξημένες νεφώσεις αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα