back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε ανοδική πορεία ο ιός του Δυτικού Νείλου

Διαβάστε επίσης

Ανοδική είναι η πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου, ο οποίος μεταφέρεται μέσω των κουνουπιών και μεταδίδεται στους ανθρώπους.

Τους τελευταίους δύο μήνες η πορεία του ιού συνεχίζεται δυναμικά, όπως και τα δύο προηγούμενα έτη,στη χώρα μας μολύνοντας ανθρώπους και ζώα (άλογα), προκαλώντας ήδη τον θάνατο 6 συνανθρώπων μας.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας , ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει καταγράψει 49 κρούσματα στην Ελλάδα, σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Πέλλας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, τονίζεται ότι είναι πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων του ιού το ερχόμενο διάστημα.

Στις περιοχές, στις οποίες είχαν εντοπιστεί κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου, αυτή την εβδομάδα προστέθηκαν ακόμη τέσσερις Περιφέρειες.

Οι Περιφέρειες Ημαθίας, Χαλκιδικής, Σερρών και Έβρου είναι οι νέες περιοχές που σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας εντοπίστηκαν νοσήματα που μεταδίδονται από κουνούπια και συγκεκριμένα από τον Ιό του Δυτικού Νείλου.

Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκεται το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης τονίζοντας σε ανακοίνωση του προς τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας, να ενημερώνουν τους αιμοδότες των συγκεκριμένων περιοχών ότι σε περίπτωση που εμφανίσουν πυρετό ή κάποιο άλλο από τα κλινικά συμπτώματα λοίμωξης από τον ιό ΔΝ, εντός διαστήματος 15 ημερών από την αιμοδοσία, να ενημερώσουν την υπηρεσία στην οποία αιμοδότησαν ανεξαρτήτως περιοχής.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα