back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08.00

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο υπό κατάληψη κτίριο της οδού Θεμιστοκλέους 58, στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν περίπου 50 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι οδηγήθηκαν με δύο λεωφορεία στην Διευθύνση Αλλοδαπών για ταυτοποίηση. Στην περιοχή παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Ξεκινά σήμερα η τρίτη φάση της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα. Αυστηρή παραμένει ωστόσο η σύσταση των ειδικών για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Στις 10 το πρωί ανοίγουν εμπορικά και εκπτωτικά κέντρα. Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν και τα επιβεβλημένα πρωτόκολλα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984. gr

Επιστροφή από σήμερα στα σχολεία των μαθητών της πρώτης, δευτέρας Λυκείου, και Γυμνασίου.

Mαζί με τα σχολεία θα ανοίξουν και τα φροντιστήρια καθώς και αυτά των ξένων γλωσσών, στα οποία θα ισχύουν αντίστοιχα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης.

Ανοιχτές θα είναι αθλητικές εγκαταστάσεις και κολυμβητήρια για την κάλυψη αναγκών ατομικής προπόνησης από αθλητές σωματείων, ηλικίας 13 ετών και άνω.

Με διευρυμένο ωράριο 8 το πρωί με 8 το βράδυ επαναλειτουργούν από σήμερα οι αρχαιολογικοί χώροι.

Απελευθερώνονται και οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, στην Κρήτη και στην Εύβοια. Πλοία, τραίνα και λεωφορεία αναχωρούν με το 50% της πληρότητάς τους, ενώ η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική από όλους τους επιβαίνοντες.

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή και η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνει διευκολύνσεις για την επαναλειτουργία της εστίασης από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Μαΐου.

Επέστρεψαν από σήμερα στις λαϊκές αγορές και οι πάγκοι με βιομηχανικά είδη. Ο Κώστας Κορέλλης, από την λαϊκή αγορά Ζωγράφου θα μας πει περισσότερα

Σεισμική δόνηση 4.6 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7 και 18, 420 χιλιομέτρων νότια – νοτιοανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 54 χιλιόμετρα νότια/νοτιοανατολικά της Άρβης στην Κρήτη.

Μουσεία για την ισότητα, πολυμορφία και κοινωνική συνοχή», είναι η θεματική του φετινού ιδιότυπου εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Περισσότεροι από 60 φορείς σε όλη χώρα συμμετέχουν με δράσεις μέσω διαδικτύου.

«Φέτος, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, τα μουσεία της χώρας μας παραμένουν κλειστά έως τα μέσα Ιουνίου. Όμως, ακόμη και αυτή τη δύσκολη περίοδο, συνεχίζουν το έργο τους μέσα από ψηφιακές εφαρμογές και δράσεις. Αποδεικνύουν έτσι ότι είναι ζωντανοί οργανισμοί που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα δυσμενή συγκυρία, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020 θα εορταστεί ψηφιακά». Αυτό αναφέρει στο φετινό μήνυμά του το ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων.

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε οχήματα και ΑΤΜ τη νύχτα σε 8 διαφορετικά σημεία στην Αττική. Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων που σημειώθηκαν από τις 2 έως τις 2 και είκοσι τα ξημερώματα καταστράφηκαν 13 οχήματα και δύο ΑΤΜ.

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 13 οχήματα. Σε 40 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία.

Τουλάχιστον ένα μέλος του πληρώματος σκοτώθηκε και άλλο ένα τραυματίστηκε από τη συντριβή αεροσκάφους της Καναδικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Βρετανική Κολομβία. Το αεροπλάνο συμμετείχε σε επίδειξη για την τόνωση του ηθικού των πολιτών εν μέσω κορονοϊού.

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις και σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα