back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17.00

Διαβάστε επίσης

Σημειωτόν η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους κεντρικούς άξονες της πρωτεύουσας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των συλλαλητηρίων, νωρίτερα.

«Λίφτινγκ» σήμερα στο Πάρκο Λαμπράκη στον Νέο Κόσμο, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων του Δήμου Αθηναίων στις γειτονιές της πόλης για καθαρισμό και αποκατάσταση σημείων που συγκεντρώνουν καθημερινά εκατοντάδες κόσμου.

Η έγκριση του μνημονίου συνεργασίας του δήμου Αθηναίων και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Υγεία για όλους” και η διμερής συνεργασία της ΕΛΑΣ με τη δημοτική αστυνομία, μεταξύ των θεμάτων της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου σε λίγη ώρα.

Το σχέδιο 4+1 σημείων σύγκλισης των κομμάτων για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας, συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς επιλύεται ένα πρόβλημα δεκαετιών».

Εκφράσεις του τύπου «θα με βγάλουν σηκωτό από την Επιτροπή», θυμίζουν Κασιδιάρη και όχι δημοκρατικό κόμμα, τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ο Υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης και αναφερόμενος στο θέμα της προανακριτικής και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχουν κανόνες και απ αυτούς δεν εξαιρείται κανένας. Συζητήθηκαν όλα στην επιτροπή και απεφάνθη η πλειοψηφία», δήλωσε ο κύριος Γεωργιάδης, θυμίζοντας ότι ο ίδιος όπως και ο Μάκης Βορίδης, είχαν εξαιρεθεί από την εξεταστική επιτροπή, όταν το είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για υπονόμευση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας της προανακριτικής επιτροπής κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης μιλώντας επίσης στον ΑΘΗΝΑ 984. “Δημιουργείται νομολογιακό δεδομένο που λειτουργεί υπονομευτικά σε κάθε άλλη επιτροπή. Είναι απαράδεκτο προηγούμενο η πλειοψηφία να ορίζει την σύνθεση της επιτροπής”. Απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη περί εξαίρεσης του ίδιου αλλά και του Μάκη Βορίδη από την εξεταστική για το φάρμακο είπε ότι είναι άλλο πράγμα η προανακριτική που ψάχνει και ποινικές ευθύνες και που υπήρχε εξέταση αρμοδίων Υπουργών για το θέμα.

Νέος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι ο αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Ιωάννης Σαρμάς, ενώ οι πέντε νέοι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου είναι οι έως σήμερα αρεοπαγίτες, Αλτάvα Κoκκoβoύ, Iωάvvης Μαγγίvας, Γεώργιoς Κovτός, Ασπασία Μαγιάκoυ και Αβρoκόμη Θoύα.

Διεθνή

Η απόφαση της Δανίας να δώσει άδεια για την διέλευση μέσω των υδάτων της του αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου Nord Stream-2, ο οποίος έχει σχεδιασθεί για να παρακάμπτει την Ουκρανία, ενισχύει την Ρωσία και αποδυναμώνει την Ευρώπη, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και μερικές χώρες της ανατολικής και Βόρειας Ευρώπης, έχουν ταχθεί κατά του Nord Stream-2, το οποίο θεωρούν ότι θα ενισχύσει την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία, όμως με την απόφαση της Δανίας εκλείπει και το τελευταίο εμπόδιο για την ολοκλήρωση του έργου.

Πολιτισμός

Οι «Apocalyptica» παίζουν «Metalicca» απόψε στο Πειραιώς Academy 117.

Καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής έως αύριο το μεσημέρι. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου. Στους 19 η θερμοκρασία στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα