back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εκανε βήματα πίσω η ΑΕΚ

Διαβάστε επίσης

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με σκορ 3-1 από την Τραμπζονσπόρ στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ στο ΟΑΚΑ, πραγματοποιώντας πολύ κακή εμφάνιση και έχει ελάχιστες πιθανότητες για να περάσει.

Μπαίνοντας ορεξάτη και αποφασισμένη να σβήσει την αποκαρδιωτική εικόνα με την Κραϊόβα, η «Ένωση» ανταμείφθηκε γρήγορα γι’ αυτό: Διότι ο εξαιρετικός Λιβάγια πρώτα προειδοποίησε (με σουτ που κόπηκε τελευταία στιγμή) και έπειτα αξιοποίησε τον όμορφο συνδυασμό και το γύρισμα του Λόπες για το πολυπόθητο προβάδισμα.

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν. Βγήκαν μπροστά και πίεσαν (με σουτ του Ομούρ που έβγαλε ο Μπάρκας και άστοχο πλασέ του Ομούρ υπό την πίεση του Λόπες). Μπορεί λοιπόν ενδιάμεσα η ΑΕΚ να απειλούσε κι εκείνη (με διαγώνιο σουτ του Ολιβέιρα και άστοχο βολέ του Λιβάγια), αλλά ήταν φανερό πως η αντίπαλός της είχε πάρει το κουμάντο.

Μπορεί λοιπόν να υπήρξε «θεία δίκη» στο ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Νόβακ από τον Βράνιες (με τον Σόσα να σουτάρει στο δοκάρι), αλλά το μοιραίο φαινόταν θέμα χρόνου. Και ήρθε εντέλει εις διπλούν…

Οι παίκτες της Τράμπζονσπορ (διαπιστώνοντας πόσο εύκολο ήταν να τα εκμεταλλευτούν) ξεκίνησαν να επιτίθενται κατά κύματα. Και παρόλο που ο Καρντόσο προσπάθησε ν’ αλλάξει την κατάσταση (βάζοντας Κρίστισιτς και Ζεράλδες αντί των Σιμάο και Βέρντε) πολύ πιθανότερο έμοιαζε να σκοράρουν τρίτο γκολ οι Τούρκοι, παρά να πετύχει η ΑΕΚ την ισοφάριση.

Κι αυτό ακριβώς συνέβη… Σε μια φάση λοιπόν που ήταν ενδεικτική της γύμνιας των «κιτρινόμαυρων» στην άμυνα, ο Ομούρ πάσαρε εύκολα στον Εκουμπάν κι εκείνος ολοκλήρωσε ένα απελπιστικά άνετο χατ-τρικ.

Οι όποιες ελπίδες για πρόκριση είχαν πλέον εξανεμιστεί. Και μόνος ρεαλιστικός στόχος με την εικόνα που είχε η ΑΕΚ ως το τέλος ήταν να μη διασυρθεί παραπάνω.
Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες, Σιμάο (62’ Κρίστισιτς), Βέρντε (65’ Ζεράλδες), Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα (83’ Γιακουμάκης)

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ: Τσακίρ, Τουρκμέν, Χοσεϊνί, Σόσα, Ενουακαέμε (74’ Αβντιγάι), Ομούρ, Σέρλοθ (77’ Ερντογάν), Εκουμπάν, Περέιρα, Παρμάκ, Νοβάκ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα