back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 30.000 “στρατηγικούς κακοπληρωτές”

Διαβάστε επίσης

Εντολή διακοπής ρεύματος σε 30.000 από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που έχουν συσσωρεύσει μεγάλα ποσά οφειλής έχει δώσει η διοίκηση της ΔΕΗ στο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο αριθμός των ατόμων αυτών που οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των έξι μηνών ανέρχεται σε 582.000 περιπτώσεις και οι οφειλές τους φτάνουν το ποσό των 545 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα οι περιπτώσεις των τελικών λογαριασμών ανέρχονται σε 895.000, συνολικών ληξιπρόθεσμων 1 δισ.

Διευκρινίζεται ότι η εκστρατεία για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, δεν αφορά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για τις οποίες άλλωστε υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις στο πλαίσιο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, δήλωσε σχετικά πως «το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών, πρωτίστως θίγει και πλήττει τα εκατομμύρια συνεπών πελατών της επιχείρησης. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές πλέον δε θα γίνονται αποδεκτές. Είναι χρέος μας απέναντι στην επιχείρηση αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών που παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα, δίνουν μάχη και παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Εν τω μεταξύ αντιπαράθεση είναι σε εξέλιξη για την κατάσταση της ΔΕΗ και τα οικονομικά στοιχεία της.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος πρόεδρος αναφέρθηκε σε “δραματική οικονομική κατάσταση” της εταιρίας ενώ σε απάντηση ο απελθών πρόεδρος σημείωσε ότι η ΔΕΗ “κάθε άλλο παρά στα πρόθυρα της κατάρρευσης είναι”

ΣΥΡΙΖΑ: Προετοιμάζεται “ξεπούλημα” της ΔΕΗ

Με ανακοίνωσή το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και τις τιμολογιακές αυξήσεις.

“Ενάμισης μήνας διακυβέρνησης της ΝΔ και ήδη προετοιμάζεται το έδαφος για το “ξεπούλημα” της ΔΕΗ. Τα, δε, διαφαινόμενα σχέδια για διπλές αυξήσεις στα τιμολόγια “στρώνουν το έδαφος” για την μετακύλιση του κόστους του ρεύματος στα νοικοκυριά, διευρύνοντας το πεδίο κέρδους των ιδιωτών παρόχων.

Μέσα σε ένα “κρεσέντο” καταστροφολογίας της νέας διοίκησης και του αρμόδιου υπουργείου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο ακυρώνει τις ελαφρύνσεις από τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια, αλλά προετοιμάζει το έδαφος για την ακύρωση της έκπτωσης του 10% προς τους συνεπείς καταναλωτές.

Όλα αυτά βρίσκονται στον αντίποδα των ενεργειών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κατάφερε μειώσεις 12% στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κοινωνία και οικονομία”.

ΚΚΕ: Εκβιασμοί, αυξήσεις, πώληση μονάδων

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ αναφέρεται στις εξελίξεις στην ΔΕΗ και εξαπολύει βολές κατά της κυβέρνησης.

“ Οι εκβιασμοί στις λαϊκές οικογένειες να πληρώσουν τις οφειλές τους στη ΔΕΗ, οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγιά της, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και η παραπέρα πώληση παραγωγικών μονάδων της επιχείρησης, είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της “απελευθέρωσης” και εμπορευματοποίησης της ενέργειας, την οποία υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Η απαίτηση να μη γίνει καμιά διακοπή ρεύματος σε εργατική – λαϊκή οικογένεια, καμία αύξηση στα τιμολόγια στη λαϊκή κατανάλωση, για ρεύμα φθηνό για το λαό, πρέπει να συμβαδίζει με τον αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου στην ενέργεια, να σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους και την εξουσία τους, για να γίνει η ενέργεια πραγματικά κοινωνικό αγαθό”.

Χριστιάννα Κούσιου – Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα