back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Καλαμαράκια του κουτιού με ρύζι

Διαβάστε επίσης

Ένα εύκολο ανώδυνο, οικονομικό και αγαπητό σε όλους φαγητό, είναι τα καλαμαράκια με ρύζι, αλλά αυτά, τα συγκεκριμένα καλαμαράκια, τα καλαμαράκια του κουτιού.

Η εποχή τους βέβαια, είναι τις Απόκριες, εμείς όμως στο σπίτι μας, το φτιάχναμε όλο τον χρόνο.
Θα χρειαστούμε ένα κουτί καλαμαράκια, ντομάτα πολτό, λίγο κρασί, ένα μικρό ξερό κρεμμύδι και ρύζι για πιλάφι. Συνήθως για ένα κουτί καλαμαράκια βάζουμε ¾ του πακέτου ρύζι.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε….

Βάζουμε τα καλαμαράκια σ ένα σουρωτήρι, αλλά το ζουμί δεν το πετάμε, το κρατάμε, δίνει χρώμα στο πιλάφι μας, βγάζουμε το σκελετό τους, θα το δείτε, εξέχει ένα σκληρό διάφανο, το τραβάτε
και βγαίνει αμέσως, θα τα ξεπλύνετε λίγο και έτοιμα για την κατσαρόλα.

Μέσα στην κατσαρόλα μας, έχουμε βάλει το λάδι και το τριμμένο κρεμμυδάκι και μόλις αρχίζουν να τσιγαρίζονται, ρίχνουμε και τα καλαμαράκια, τα φέρνουμε κι αυτά μερικές βόλτες και τα σβήνουμε με το κρασί, ότι έχετε, άσπρο κόκκινο, είπαμε δεν έχει καμιά σημασία.

Εγώ συνήθως, έχω ένα μπουκάλι που γράφει κρασί για μαγείρεμα και μέσα βάζω ότι κρασιά περισσεύουν απ τα τραπέζια όλα μαζί και τα έχω όταν χρειάζεται στην κουζίνα.

Επανερχόμαστε… αφού λοιπόν τα έχουμε σβήσει με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε δυο φύλλα δάφνης, στην μύτη του κουταλιού λίγο μοσχοκάρυδο, την πολτοποιημένη ντομάτα, λίγο νεράκι μαζί με το ζουμί απ τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε να βράσουν δέκα λεπτά.
Τα καλαμαράκια έτσι κι αλλιώς είναι βρασμένα, αλλά για να βράσει η ντομάτα και να δέσουν τα αρώματα, βράζουμε γι αυτά τα δέκα λεπτά.

Όταν περάσουν τα δέκα λεπτά, ρίχνουμε μέσα το ρύζι μας και ανακατεύουμε, στην αρχή καλά καλά για να μην κολλήσει και μετά χαμηλώνουμε το μάτι για να δέσει το πιλάφι με την ησυχία του.

Να σημειώσω εδώ, ότι αφού ρίξετε την ντομάτα, το ζουμί απο τα καλαμαράκια και το συμπλήρωμα του νερού, θα υπολογίσετε, ότι αυτό το νερό θα μείνει μέσα για να γίνει το πιλάφι και δεν σουρώνουμε φυσικά… άρα, να γίνει σωστός ο υπολογισμός του νερού, καλύτερα να συμπληρώσουμε λίγο,
παρά να μας γίνει σούπα!

Απ’ αυτή την στιγμή και μετά, θα χρειαστούν περίπου είκοσι λεπτά για τελειώσει το φαγητό μας.

Το εύκολο και νόστιμο φαγητό των «φτωχών» και το λένε έτσι, γιατί οι… πλούσιοι βέβαια, δεν καταδέχονται να φάνε καλαμαράκια του κουτιού, αλλά μόνο φρέσκα, όμως, δεν ξέρουν τι χάνουν…
Το φαγητό μας αυτό, συνοδεύεται από μια ωραία πράσινη σαλάτα ή λάχανο καρότο και φρέσκο ψωμάκι….

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα