back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ψηφίστηκε στην Επιτροπή της Βουλής η ενσωμάτωση Οδηγίας για τα Προσωπικά Δεδομένα

Διαβάστε επίσης

Υπερψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο ενσωματώνεται στην Εθνική νομοθεσία η Κοινοτική Οδηγία του 2016 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Υπέρ» ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, «κατά» το ΚΚΕ, ενώ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια της οι βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Το νομοσχέδιο συζητήθηκε στην αρμόδια Επιτροπή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος καθώς το θέμα ήταν υπό τη δαμόκλειο σπάθη της επιβολής «τσουχτερού» προστίμου στη χώρα μας, που όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, θα μπορούσε αν υπάρξει και δεύτερη καταδίκη μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ,να φθάσει τα 22.169 ευρώ για κάθε ημέρα παραβίασης του Κοινοτικού Δικαίου,

Για ασφυκτικά χρονικά περιθώρια,έκανε λόγο ο κ.Τσιάρας , ο οποίος ενημερώνοντας την Επιτροπή , είπε ότι υπάρχουν προτάσεις για επιβολή συνολικού προστίμου 1,3 εκατ. ευρώ στη χώρα μας που σε ημερήσια βάση υπολογίζεται στα 5.287 ευρώ και που αν γίνει και δεύτερο Δικαστήριο, θα φθάσει τα 22.169 ευρώ.

“Η άμεση ενσωμάτωση της Οδηγίας,είναι για μας ζήτημα εικόνας και αξιοπιστίας της χώρας στην Ε.Ε.»,τόνισε ο υπουργός και κάλεσε τα κόμματα να μη μετατρέψουν τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε πεδίο άγονης αντιπαράθεσης. Δήλωσε δε, έτοιμος να δεχτεί βελτιωτικές προτάσεις που θα υποβληθούν από την αντιπολίτευση.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος,αναγνώρισε ότι έχουν βάση όσα λέγονται περί κινδύνου καταδίκης της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ανέφερε ωστόσο, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει σε άτυπη συνάντηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,ότι το νομοσχέδιο θα εισαγόταν προς συζήτηση στη Βουλή ,αμέσως μετά την ψήφιση των κωδίκων,κάτι που τελικά δεν έγινε λόγω της επίσπευσης των εκλογών.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα