back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε Leroy Merlin μετατρέπονται τα πάλαι ποτέ Κλωστήρια Λαναρά στην Ακαδημία Πλάτωνος

Διαβάστε επίσης

Στην έγκριση της μελέτης ανέγερσης διώροφου καταστήματος της γαλλικής αλυσίδας Leroy Merlin στην Ακαδημία Πλάτωνος προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού.

Πρόκειται για την έκταση του βιομηχανικού συγκροτήματος «Κλωστήρια Λαναρά – Κύρτση», που έχει χαρακτηριστεί ως νεώτερο μνημείο και στην Λεωφόρο Κηφισού και την οδό Ηρούς στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του ΥΠΠΟ, εγκρίνεται η ανάπτυξη του διώροφου κτηρίου που θα διαθέτει στο δώμα ανοιχτό χώρο στάθμευσης, με τις σχετικές εργασίες να μην επηρεάζουν το μνημείο των κλωστηρίων Λαναρά.

Βέβαια, η απόφαση θέτει σειρά όρων, μεταξύ των οποίων:

· να μην παρεμποδίζεται η θέαση του μνημείου

· το κτήριο να συνδιαλέγεται αρμονικά με το χαρακτηρισμένο μνημείο των κλωστηρίων «Λαναρά»

· οι εκσκαφικές εργασίες να γίνουν υπό αρχαιολογική επίβλεψη από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων

· το τελικό ύψος της οικοδομής να μην ξεπεράσει τα 16,24 μέτρα.

Η απόφαση χορηγήθηκε στην εταιρεία Hirg, που συνδέεται με το αμερικανικό επενδυτικό σχήμα Hines, το οποίο έχει αγοράσει, προς περίπου 7 εκατ. ευρώ, την έκταση. Υπενθυμίζεται ότι στην έκταση, που βρίσκεται στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος το αμερικανικό fund Blackrock δρομολογούσε την υλοποίηση του εμπορικού κέντρου Academy Gardens, που αποτελούσε επένδυση της τάξης των 300 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, για σειρά λόγω, που σχετίζονται και με τη γραφειοκρατία, το project δεν προχώρησε. Έτσι, η Blackrock πούλησε το ακίνητο στη Hines, η οποία έχει προχωρήσει σε αρχική συμφωνία για την εκμίσθωσή του με την γαλλική αλυσίδα ιδιοκατασκευών LeroyMerlin.

Η γαλλική αλυσίδα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του κέντρου της Αθήνας, καθώς την άνοιξη του 2018, είχε εγκαινιάσει ένα ακόμη κατάστημα στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στους Αμπελόκηπους, που αποτελεί επένδυση της τάξης των 5 εκατ. ευρώ. Η Leroy Merlin μισθώνει το ακίνητο της Βασιλίσσης Σοφίας από την εταιρεία Δάκων.

Χριστιάννα Κούσιου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα