back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Ο τομέας του τουρισμού θα βρεθεί στο επίκεντρο της τετραμερούς συνόδου κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας στη μια μετά το μεσημέρι. Η διάσκεψη θα επικεντρωθεί στην ανταλλαγή εμπειριών από τη διαχείριση της πανδημίας και την εξεύρεση τρόπων διευκόλυνσης των διασυνοριακών συναλλαγών, μεταφορών και μετακινήσεων.

Το άνοιγμα των συνόρων και η ασφαλής μετακίνηση των τουριστών αλλά και των πολιτών κρατών μελών της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης την οποία διοργανώνει σήμερα ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία Νικολά Ντιμιτρόφ.

Εντός των επομένων ημερών η παρουσίαση του συνεκτικού σχεδίου για τον τουρισμό, το οποίο θα περιλαμβάνει και τα θέματα εργασίας, φορολογίας και ρευστότητας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Φιλόδοξες, στοχευμένες και ευπρόσδεκτες χαρακτήρισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ τις γαλλογερμανικές προτάσεις για τη δημιουργία ενός «Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ» ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, σύμφωνα με πληφορορίες του Αθήνα 9.84, τα καταστήματα εστίασης να επαναλειτουργήσουν από το Σάββατο 23 Μαΐου και όχι δύο ημέρες αργότερα -την Δευτέρα 25 Μαΐου- όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Περισσότεροι από 318.000 θάνατοι παγκοσμίως από το νέο κορονοϊό. Ξεπερνούν τα 4,8 εκατομμύρια τα κρούσματα.

Με μόνιμο πάγωμα της χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, απειλεί ο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι θα επανεξετάσει το εάν οι ΗΠΑ θα παραμείνουν μέλος του ή όχι μέσα σε 30 ημέρες

Μόλις δύο είναι τα νέα κρούσματα από τον κορονοϊό στη χώρα μας. Στους 165 ανέρχονται οι νεκροί. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.836. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 24 ασθενείς, ενώ από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν εξέλθει 90 ασθενείς.

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 5.30 τα ξημερώματα σε προαύλιο χώρο ανακύκλωσης στη Μάνδρα Αττικής. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ή ζημιές από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 2:22 μετά τα μεσάνυχτα, στον θαλάσσιο χώρο 97 χιλιόμετρα νότια της Άρβης, στην Κρήτη, με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Στις 9.30 το πρωί, η ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη σημερινή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ενώ το βράδυ θα φωταγωγηθεί η πρόσοψη του κτιρίου με συμβολικό λογότυπο-μήνυμα. Με αυτή τη συμβολική αυτή πράξη, το ελληνικό Κοινοβούλιο θέλει να υπογραμμίσει την άσβεστη ιστορική μνήμη και το διαρκές αίτημα της ιστορικής αποκατάστασης για την εξόντωση των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου.

Πέθανε, σε ηλικία 92 ετών, ο ιδρυτής του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου Ευγένιος Ρωσσίδης, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πέντε πρωτεργάτες που έθεσαν τα θεμέλια για τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού λόμπι στην Ουάσιγκτον, ενώ ήταν μέλος της ΑΣΧΕΠΑ από το 1954.

Σε εξέλιξη επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης στην πλατεία Πηνελόπης Δέλτα στην περιοχή των Ελληνορώσσων.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, στην «Ιονία Οδό» και συγκεκριμένα στον ανισόπεδο κόμβο Αντιρρίου, στον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, λόγω εργασιών συντήρησης των ιστών του οδοφωτισμού.

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Μέγιστη θερμοκρασία 38 βαθμοί Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα