back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι Περιφέρειες

Διαβάστε επίσης

Παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για έξι περιφέρειες της χώρας και για σήμερα Σάββατο ενώ προβλέπεται να πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και των Κυθήρων), Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία), Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρος), Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία), καθώς και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ σε δασική έκταση στη Λεωφόρο Διονύσου στη συμβολή της με την οδό Γαίας, στον Διόνυσο, λίγα μέτρα από τα σπίτια. Υπό μερικό έλεγχο και οι φωτιές στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και στο Λακκί της Λέρου.

Υψηλές θερμοκρασίες και δυνατοί άνεμοι 

Σε υψηλά επίπεδα στα δυτικά και τα βόρεια θα κυμανθεί και σήμερα η θερμοκρασία, ενώ οι άνεμοι
θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Αναλυτικά ο καιρός

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 και κατά τόπους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/08

Καιρός: Αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα