back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κιμάς ενισχυμένος…

Διαβάστε επίσης

Εγώ τα μακαρόνια με κιμά, τον κιμά δηλαδή, τον φτιάχνω όπως ακριβώς φτιάχνω τον κιμά για το παστίτσιο, η τον μουσακά, φρέσκια ντομάτα, μπαχάρι, κανέλλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, δυο τρία δαφνόφυλλα, λίγο κρασί, αλατοπίπερο και λάδι.

Μια φίλη μου όμως η Αγγελική, τον φτιάχνει λίγο αλλιώς και τον λέει ενισχυμένο.

Χρησιμοποιεί βοδινό κιμά, φρέσκη ντομάτα, λίγο μπαχάρι, κανέλλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο τριμμένα όλα, αλατοπίπερο και αστεροειδή γλυκάνισο, είναι σαν αστεράκι , αν δεν έχετε βάλτε κανονικό, λίγο κρασί, καρότα και φρέσκο μαιδανό για το τέλος.

Ας φτιάξουμε τον κιμά, βάζουμε μέσα στο κατσαρολάκι μας λίγο λάδι τον κιμά και μόλις κάψει, τον καβουρντίζουμε γυρίζοντάς τον, μέχρι ν ασπρίσει.

Αφού καβουρντιστεί καλά, τον σβήνουμε με μισό ποτήρι κρασί, αν έχετε κόκκινο, αν έχετε άσπρο, ότι έχετε, δεν έχει καμιά σημασία.

Αμέσως μετά ρίχνουμε αλατοπίπερο, λίγο μπαχάρι, κανέλλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο τριμμένα όλα και ανακατεύουμε καλά, την πολτοποιημένη φρέσκη ντομάτα που έχετε λιώσει στο μούλτι, τα καρότα κομμένα σε φετούλες, λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, για να δέσει η σάλτσα του, να είναι όμως υγρή, δεν θέλει πολύ ώρα, σε κάνα εικοσάλεπτο είναι έτοιμος.

Εγώ δεν βάζω κρεμμύδι στον κιμά, όσοι όμως θέλουν ας βάλουν!

Τώρα αν τον χρησιμοποιήσουμε για μακαρόνια να μην πούμε πως τα βράζουμε, όλοι ξέρουμε, αφού λοιπόν τα βράσουμε και τα σουρώσουμε, τους ρίχνω λίγο λαδάκι ανακατεύω για να μην κολλήσουν και σερβίρω γαρνίροντας από πάνω κιμά και τυρί χοντροτριμμένο, αδυναμία στο κεφαλοτύρι γωνία, ή ξερή μυζήθρα απ το χωριό.

Εδώ να πούμε πως χρησιμοποιείτε όποια «πάστα» θέλετε, εμένα μου αρέσουν τα μακαρόνια Νο 6 και τα τελευταία χρόνια τα ολικής άλεσης. Όμως γίνονται υπέροχα και με λαζάνια, ή πέννες, ακόμη και με πιλάφι.

Μπορούμε όμως να το κάνουμε και με κριθαράκι χοντρό, να γίνει αλλιώτικο, για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά, βράζουμε δηλαδή κριθαράκι χοντρό, όπως βράζουμε όλα τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο κατσαρόλι με τον κιμά , ανακατεύουμε καλά και παίρνουμε ένα κεραμικό ταψάκι, είναι καλύτερο από τα inox και το αλείφουμε με λίγο λάδι, ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι με τον κιμά, πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο μαλακό και το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς σε ζεστό φούρνο, όταν το φάτε θα με θυμηθείτε κι εγω την Αγγελική την φίλη μου που μου τόμαθε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα