back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θολά σημεία στο νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα

Διαβάστε επίσης

Με την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, να εκφράζει τον προβληματισμό της για την συνταγματικότητα ορισμένων διατάξεων, συζητείται και ψηφίζεται σήμερα ως κατεπείγον από την Ολομέλεια, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο ενσωματώνεται στο εθνικό μας δίκαιο, Κοινοτική οδηγία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Στην 11σέλιδη έκθεσή της, η Επιστημονική Υπηρεσία εκφράζει αντιρρήσεις για τη διατύπωση του άρθρου 24 περί εικαζόμενης συγκατάθεσης του υποκειμένου των δεδομένων, επισημαίνοντας ότι «η συγκατάθεση πρέπει να είναι συγκεκριμένη και ρητή».Επίσης, για τη διάταξη που αφορά την επεξεργασία των δεδομένων, οι συντάκτες της έκθεσης, παρατηρούν ότι «το εύρος των εξαιρέσεων και των παρεκκλίσεων από το προστατευτικό πεδίο του Γενικού Κανονισμού,δεν θα πρέπει να θέτει υπό διακινδύνευση τον πυρήνα της προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

H νομοθέτηση είναι απαραίτητη καθώς η χώρα μας απειλείται με βαρύ πρόστιμο, τόνισε ο υπ. Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Για αλλεργία της κυβέρνησης απένταντι στις κανονικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα