back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ρεβιθοκεφτέδες στην σάλτσα και πιλάφι

Διαβάστε επίσης

Θα χρειαστούμε μισό κιλό ρεβίθια, ένα κρεμμύδι στο μούλτι, λίγο μαιδανό, άνηθο, δυόσμο, ένα παξιμάδι τριμμένο, η φρυγανιά, ένα μπολάκι μαλακό τυρί τριμμένο, αλατοπίπερο και λίγη ακόμα φρυγανιά για το εξωτερικό πέρασμα.
Βράζουμε τα ρεβίθια καλά και τα περνάμε από το μούλτι, ανακατεύουμε μαζί με τα αλεσμένα ρεβίθια όλα τα υλικά μαζί, τα πλάθουμε σε στρογγυλό η οβάλ σχήμα, τα βουτάμε στην τριμμένη φρυγανιά που έχουμε σ ένα πιάτο, και τα τοποθετούμε στο ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδωμένη λαδόκολλα.
Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου τρία τέταρτα της ώρας στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.
Συνοδεύουν υπέροχα βραστά λαχανικά η χόρτα, είναι όμως και πρώτης τάξεως μεζές για ούζο.

Σάλτσα ντομάτας απλή για κάθε χρήση…

Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά που θα σας πω μαζί και βράζουμε μέχρι να πήξει σχεδόν η σαλτσούλα μετα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε η για μακαρόνια η για κεφτέδες στην σάλτσα η για ένα σωρό χρήσεις που θα σκεφτείτε.
Χρειαζόμαστε, την τριμμένη ντομάτα, αλατοπίπερο, λάδι, θυμάρι, βασιλικό μοσχοκάρυδο, φύλλο δάφνης κι λίγη κανέλλα
Aν όμως τους κάνουμε με την σάλτσα θα την φτιάξετε όπως γράφω πιο πάνω, θα τους ρίξετε μέσα να βράσουν μαζί δέκα λεπτά κι είναι έτοιμοι.
Συνοδεύονται από ένα άσπρο ρύζι μπασμάτι και μια πράσινη πλούσια σαλάτα.

Σημείωση:
•Αν θέλουμε μπορούμε αντί φρυγανιάς η παξιμαδιού να βάλουμε νιφάδες βρόμης, κουάκερ δηλαδή.
•Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε αρκετούς να τους βάλουμε έτοιμους σε σάνιτας στην κατάψυξη και όποτε θέλουμε τους ψήνουμε κατευθείαν.
•Να σας πω επίσης ότι και τα ρεβίθια σούπα που μας περίσσεψαν και έχουν χυλώσει μπορούμε να τα κάνουμε Ρεβιθοκεφτέδες με τα ίδια υλικά και διαδικασία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα