back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Διάλογοι» στην Πλατεία Μαβίλη

Διαβάστε επίσης

Οι «Διάλογοι» ξενυχτούν στην Αθήνα και σας προσκαλούν στην Πλατεία Μαβίλη, σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 22:00.

Μια διαφορετική βραδιά προσφέρει στους Αθηναίους το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Διάλογοι» που διοργανώνει. Αυτή τη φορά το θέμα είναι «Ξενυχτώντας στην Αθήνα» και το ραντεβού είναι σήμερα στην Πλατεία Μαβίλη,  στις 10.00 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, με επιχειρηματίες, κατοίκους και λάτρεις του κέντρου, ακούγοντας μουσικές και τρώγοντας «βρώμικο».

Οι «Διάλογοι»

«Οι «Διάλογοι» είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 2 χρόνια» λέει στον Αθήνα 9.84, η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, η οποία τούς επιμελείται και τούς συντονίζει. «Αναγνωρίζοντας ότι έχει πληγεί σοβαρά ο τρόπος διεξαγωγής του δημοσίου διαλόγου ανοίγουμε συζητήσεις κάθε μήνα, με διαφορετικές θεματικές σε διάφορα σημεία και με ομιλητές προσκεκλημένους, που μπορούν να εμπνεύσουν, να κάνουν διάλογο και όχι μεμονωμένες ομιλίες και τοποθετήσεις ως είθισται. Η πρόσβαση και η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη ενώ το σημαντικό είναι ότι ο καθένας μπορεί να παρέμβει κατά την διάρκεια της συζήτησης. Αυτό που πετυχαίνουμε στους «Διαλόγους» είναι να φεύγουμε όχι με απαντήσεις αλλά με  περισσότερα ερωτήματα. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ φωτίζουν πτυχές των κύριων θεματικών στις οποίες δραστηριοποιείται το ΙΣΝ: Τέχνες και Πολιτισμός, Παιδεία, Υγεία και Αθλητισμός, και Κοινωνική Πρόνοια. Μέσω των δωρεάν και ανοιχτών για το κοινό εκδηλώσεων, το ΙΣΝ ευελπιστεί να ενθαρρύνει συζητήσεις γύρω από καίρια ζητήματα, να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών, να παρουσιάσει ανθρώπους που εμπνέουν ένα νέο τρόπο σκέψης και να χτίσει γέφυρες συνεργασίας μεταξύ προσώπων και ομάδων, σε όλο τον κόσμο.

«Ξενυχτώντας στην Αθήνα»

«Στην Μαβίλη μια πλατεία ορόσημο της Αθηναϊκής νύχτας» προσθέτει η κα Μπουσδούκου, «αποφασίσαμε να «δούμε» με λόγο και μουσική πως είναι να ξενυχτά κανείς στην Αθήνα, ποια είναι η κουλτούρα, του να ξενυχτά κανείς στην πόλη μας. Οι γειτονιές, τα μπαράκια, οι μουσικές. Για αυτό ο καλεσμένοι μας είναι άνθρωποι που γνωρίζουν και αγαπούν το κέντρο της Αθήνας. Συναντιόμαστε, λοιπόν, στην πλατεία Μαβίλη για να μιλήσουμε, να ακούσουμε τους συνομιλητές μας, να φάμε «βρώμικο,» να πιούμε ποτό, να ακούσουμε μουσική και να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι:

Εύα Θεοτοκάτου, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Dj
Κώστας Λειβαδάς, Συνθέτης, Στιχουργός, Ερμηνευτής
Γιάννης Οικονομίδης, Ιδιοκτήτης της «καντίνας Μαβίλη»
Εύη Σιδηροπούλου, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Dj
Κωνσταντίνος Τζούμας, Ηθοποιός, Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Συγγραφέας
Laternative: Σταύρος Διοσκουρίδης, Δημοσιογράφος – Παναγιώτης Μένεγος, Δημοσιογράφος

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή και με σειρά προτεραιότητας. Για εγγραφή πατήστε εδώ.
Οι θέσεις θα είναι διαθέσιμες βάσει προτεραιότητας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τον ιστότοπο του ΙΣΝ, στο www.SNF.org/live και το οπτικοακουστικό και ηχητικό αρχείο θα είναι, στη συνέχεια, διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΙΣΝ.

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα