back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ελισάβετ ενέκρινε το σχέδιο Τζόνσον- Κλείνει πριν το Brexit το Κοινοβούλιο

Διαβάστε επίσης

Η βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε το σχέδιο του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση του επίσημου σώματος των συμβούλων της βασίλισσας, που είναι γνωστό ως Ιδιαίτερο Συμβούλιο του Στέμματος.

Στην ανακοίνωση επιβεβαιώνεται πως η λειτουργία του Κοινοβουλίου θα ανασταλεί κάποια ημέρα ανάμεσα στην 9η και τη 12η Σεπτεμβρίου, έως τις 14 Οκτωβρίου.

«Τη σημερινή ημέρα η Μεγαλειότητά Της παρήγγειλε στο Συμβούλιο πως το Κοινοβούλιο θα ανασταλεί σε μία ημέρα όχι νωρίτερα από τη Δευτέρα, 9η ημέρα του Σεπτεμβρίου και όχι αργότερα από την Πέμπτη, 12η ημέρα του Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 14η ημέρα του Οκτωβρίου 2019», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

H βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από την Βασίλισσα να ανασταλούν οι εργασίες της Βουλής στα μέσα Σεπτεμβρίου, πολύ νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, ελάχιστες μόλις ημέρες αφού οι βουλευτές θα επιστρέψουν από τις θερινές τους διακοπές.

Η πρόταση του Μπ.Τζόνσον προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.  Ο Τζον Μπέρκαου, πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, χαρακτήρισε αυτή την κίνηση «συνταγματικό όνειδος» ενώ επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε σοκαρισμένος από την επιπολαιότητα της κυβέρνησης Τζόνσον, «η οποία, ενώ μιλά για εθνική κυριαρχία, επιδιώκει την πρόωρη αναστολή των εργασιών της Βουλής προκειμένου να αποφύγει τον εξονυχιστικό έλεγχο για τα σχέδιά της για ένα επιπόλαιο Brexit χωρίς συμφωνία»

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα