Search

Σφουγγάτο με κολοκύθι

423

Ένα κα’τ εξοχήν εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο πρόχειρο φαγητό, είναι το σφουγγάτο όπως το λένε στην Κρήτη και γενικότερα στα νησιά.

Θα χρειαστούμε κολοκυθάκια, αυγά, λίγη φέτα, λάδι, λίγη ρίγανη και αλατοπίπερο.

Τις ποσότητες τις καθορίζετε εσείς, ανάλογα με το πόσα άτομα είστε.

Βάζουμε λοιπόν μέσα σ’ένα βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι τα κολοκυθάκια κομμένα πολύ λεπτές ροδέλες και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά.

Όταν δούμε ότι είναι σχεδόν έτοιμα τους ρίχνουμε αλατοπίπερο, λίγη ρίγανη και τα αυγά χτυπημένα, από πάνω ρίχνουμε και την τριμμένη φέτα.

Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε … ανακατεύουμε σιγά σιγά με σεβασμό, μέχρι να ψηθεί τελείως το αυγό από κάτω, το αναποδογυρίζουμε μ ένα πιάτο να ψηθεί και από την άλλη μεριά και έτοιμο το σφουγγάτο.

Συνοδεύεται με την ωραία και πλούσια κρητική σαλάτα και φρέσκο ψωμάκι.

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *