back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διάβημα ΥΠΕΞ στον Τούρκο πρέσβη για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές

Διαβάστε επίσης

Διάβημα διαμαρτυρίας επιδόθηκε σήμερα από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια στον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκερτζιν για την αύξηση των προσφυγικών ροών τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε στον Τούρκο πρέσβη της υποχρεώσεις της Άγκυρας έναντι της συμφωνίας Τουρκιας- ΕΕ για το προσφυγικό με αφορμή και τη χθεσινή έλευση τουλάχιστον 500 προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο. Ο Τούρκος πρέσβης είπε πως θα ενημερώσει τις τουρκικές αρχές ενώ διαβεβαίωσε ότι η χώρα του παραμένει δεσμευμένη απο τη συμφωνία με την ΕΕ. Η Αθήνα εξάλλου ενημέρωσε και την ΕΕ για την αύξηση των προσφυγικών ροών υπενθυμίζοντας ότι το πρόβλημα είναι κατ’ εξοχην ευρωπαϊκό.

Μεταφέρονται 1.002 πρόσφυγες από τη Μόρια στη Νέα Καβάλα

Εν τω μεταξύ, στη μεταφορά 1.002 ατόμων με χαρακτηριστικά ευαλωτότητας από τη Μόρια σε καταυλισμό προσφύγων στη Νέα Καβάλα προχωρά η κυβέρνηση. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, το υπουργείο ειδοποίησε τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας να εντοπίσει και να προετοιμάσει τα συγκεκριμένα 1.002 άτομα προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου να μεταφερθούν με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην κίνηση αυτή η κυβέρνηση προχωρά προκειμένου να αποσυμφορήσει τον καταυλισμό της Μόριας, που σήμερα έφτασε τους 10.241 κατοίκους. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από δημιουργίας του ΚΥΤ. Ενώ όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τη διεύθυνση του ΚΥΤ ο καταυλισμός της Μόριας είναι πλέον ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα