back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

G7: Η γαλλική κυβέρνηση αποζημιώνει τους επιχειρηματίες του Μπιαρίτζ

Διαβάστε επίσης

Το είχε ήδη ανακοινώσει ο Εμανουέλ Μακρόν την Δευτέρα σε τηλεοπτική του συνέντευξη και εχθές πια δρομολογήθηκε. Η γαλλική κυβέρνηση ξεμπλοκάρει το ποσό των 350.000 ευρώ για τους επιχειρηματίες της περιοχής που επλήγησαν κατά την Σύνοδο των G7.

Τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν στην ευρύτερη περιοχή κατά τις ημέρες διεξαγωγής της Συνόδου των G7 είχαν αντίκτυπο και στην κίνηση των επιχειρήσεων της πόλης, αφού το Μπιαρίτζ θύμιζε οχυρό.

Χθες η υφυπουργός Οικονομικών Ανιές Πανιέ – Ρινασέρ ανακοίνωσε επίσημα το ξεμπλοκάρισμα κονδυλίου ύψους 350.000 ευρώ ως αποζημίωση για τους επιχειρηματίες.

“Θέλουμε να χαιρετίσουμε τους επιχειρηματίες που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά συνεργάστηκαν και κράτησαν ανοιχτά τα καταστήματά τους τις 4 μέρες της Συνόδου. Είναι λογικό και νόμιμο να λάβουν κάποια σχετική αποζημίωση”, σημείωσε η υφυπουργός.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι η διαδικασία της αποζημίωσης θα έχει ολοκληρωθεί έως την 1η Νοεμβρίου και το ποσό που θα λάβει κάθε επιχειρηματίας θα υπολογιστεί ξεχωριστά με βάση τις ανάγκες του, το μέγεθός του, τον τζίρο του κλπ.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα